Vitviteja/Vaçe Zela/Këngë për ty

Nga Wikibooks
Jump to navigation Jump to search

Jetë na dhurove[redakto]

(Kënduar nga Naim Krasniqi në Festivalin e 36-të të RTSH, 1999)

Jetë na dhurove
---------------- 
  Flatrat mbi krahë, shqipet në ballë i patën
  Ishin zogj të diellit, por e puthën natën
  Ku u lindën, jetuan pa fluturuar
  Prandaj jeta u shkoi pa e shijuar


  Ndonëse në pranga, kënga prapë jehonte
  Se shpirti e lypte, që dikush të këndonte
  O robit për liri t'ja ngallte mallin
  Me kënge zemre t'ja qante hallin


  Na fale shpirtin e njomë, këngën na fale
  Nga skena jehonte aj’ zá në fush’ e male
  O Vaçe Zela k’saj toke të plaguar
  Jetë i dhurove, e mbajte të zgjuar


  Ndonëse moj motër ty të lindi nata
  Zërin nuk ta ndali stuhia dhe dallga
  Në kafaz e mbyllur na këndove
  Dhe shpresën ndër ne e gjallërove


  Kënga jote në çdo anë jehoi
  Të bukurën tek ne ajo e shpëtoi
  O të duan në Kosovë si ujt e Drinit
  O ushëtimë malesh, valë e Shkumbinit 
Teksti : Ekrem Kryeziu
Orkestrimi : ?
Muzika : Naim Krasniqi
Këndon : Naim Krasniqi


Vaçe, ç'këngë kombit i fale[redakto]

"Artistes së Popullit" Vaçe Zela

Vaçe, ç'këngë kombit i fale
---------------------------- 
  Doli marsi, hyri prilli,
  këngën e nisi bilbili.
  Gonxhe çeli trëndafili,
  Vaçe Zela nëna lindi.


  Lushnja ku vegjeton blerimi,
  Lushnja ku gurgollon burimi,
  vendi ku merr flakë gëzimi,
  Vaçe Zela, për ty nderimi.


  Ngjyrë agimi, dritë syri,
  dashuri e qumësht gjiri.
  Zëri larë me ujë floriri,
  Vaçe Zela degë ulliri.


  Vaçe me t'bardhën zemër,
  Vaçe me t'madhin emër.
  Le të madhe traditë,
  ndër breza shkëlqim e dritë.


  Vaçe me zemër të madhe,
  ç'këngë Kombit i fale?!
  Zërin e zemrës i fale,
  O magji e këngës së madhe!

Teksti : Muhamet Tartari
Orkestrimi : ?
Muzika : Grupi i Vranishtit
Këndon : Grupi i Vranishtit


Muhamet Tartari, Vranisht Vlorë, 2000

(Kjo këngë u këndua nga grupi i këngëtarëve të Vranishtit në Bordo të Francës, ku u prit me shumë sukses)

Për ty Vaçe Zela[redakto]

Kompozuar nga Petrit Gani, kënduar nga Mariana Koreshi në Festivalin për Fëmijë, Lushnjë 2000

Për ty Vaçe Zela
---------------- 
  Aktorja e fjalës
  artiste në këngë.
  Emri Vaçe Zela,
  yll i këngës sonë!


  Këngës ti i fale
  gjithë dashurinë;
  kënga që këndove
  të dha përjetësinë.


  Vaçe Zela
  kënga shqiptare!
  Vaçe Zela
  vajza lushnjare! 
Teksti : [1]
Orkestrimi : ?
Muzika : Petrit Gani
Këndon : Mariana Koreshi