Jump to content

Letër e hapur eurodeputetes zonjës Doris Pak me kompani/4

Nga Wikibooks

< 3
faqe
- 4 -

5 >
.
.
     PANSLLAVIZËM, - MI[1]' m. hist. Rrymë politike që synonte bashkimin e të gjithë 
  popujve sllavë në një shtet të vetëm nën hegjemoninë e Rusisë. FSHS, Tiranë, 2002, f. 921.
.
.
   10-programet serbe për shfarosjen e kosovarëve dhe heshtja mortore e Shqipërisë tonë të   
   keqe:[2]
   ----
  1844-Ilia Garashanini përpilon Naçertanian-(Projektin e Madh) për shfarosjen e shqiptarëve;[3]
. 
  1881-Programi i depërtimit në det;[4]
.
  1920-Programi i likuidimit të shqiptarëve;[5]
.
  1937-Elaborati i Çubrilloviqit për shpërnguljen e shqiptarëve me dhunë dhe me terror;[6]
.
  1939-Programi i Ivo Andriçit për shpërnguljen e shqiptarëve me dhunë;[7]
.
  1941-Programi i Moleviçit për shpërnguljen e shqiptarëve me dhunë;[8]
.
  1942-Programi i Drazha Mihajloviqit për shpërnguljen e shqiptarëve me dhunë;[9]
.
  1944-Elaborati i II-të i Çubrilloviqit për shpërnguljen e shqiptarëve me dhunë dhe me terror;[10]
.
  1950-Programi për shpërnguljen e shqiptarëve me dhunë;[11]
.
  1986-Memorandumi i Akademisë Serbe për Kosovën serbe![12]
.
.
                                        Rushit Ramabaja[13]
.
.

< 3
faqe
- 4 -

5 >

 1. Pansllavizmi një lëvizje politike sllave. në Enc.> w:Fjalor i Gjuhës së Sotme Shqipe dhe w:Pansllavizmi.
 2. 10 pjesë të Doktrinës së shejt serbe.në Enc.> w:Doktrina e shenjt serbe.
 3. në Enc.> w:Ilia Garashani dhe w:Naçertania.
 4. në Enc.> w:Programi i Serbisë për depërtimit në det.
 5. në Enc.> w:Programi i Serbisë për likuidimit të shqiptarëve.
 6. në Enc.> w:Vasa Çubrilloviq dhe w:Elaborati i Çubrilloviqit për shqiptarët.
 7. në Enc.> w:Ivo Andriç dhe w:Programi i Ivo Andriçit për shqiptarët.
 8. në Enc.> w:Programi i Moleviçit.
 9. në Enc.> w:Drazha Mihajloviq dhe w:Programi i Drazha Mihajloviqit për shqiptarët.
 10. në Enc.> w:Vasa Çubrilloviq dhe w:Elaborati i Çubrilloviqit II për shqiptarët.
 11. në Enc.> w:Programi serb për shpërnguljen e shqiptarëve.
 12. në Enc.> w:Akademia e Serbisë dhe w:Memorandumi i Akademisë Serbe për Kosovën.
 13. Rushit Ramabaja: ”Mareci i shpresës së mirë” dhe rrëfime të trishta për golgotën e kolonave të Gallapit në Grashticë, Makoc e Llukar” në Enc.> w:Rushit Ramabaja dhe w:Mareci i shpresës së mirë