Diskutim:Ti, ty gjenerat e re/Përralla e Hipi Zhdripit

Page contents not supported in other languages.
Nga Wikibooks

Jeta dhe vuajtja e gjymtyrve.

Pashaporta; Kufi; Durrës; kuq; Leter njoftimi; Udhëkryq; Konica;

Ftesë në uiki-viki p'e di, pikë uji; simfonia në fund të detit; njeriu i dheut; roja i mjegullës; simfonia 9 - industriale; persi i mbretëreshës; damari; çou rexho; mbisimfonia e 9; përnjeri; civilizimi; arti më i bukur; gjymtyrt tona.


Trepça e ndërtoi udhën e Zotit për popullin tim, erdh dita dhe u shterr. Dardania e Rugovës dështojë. Nuk e pranoj bota. A thu vlla, në mu met me pregatit poemen e simfonist së dhjetë. Po unë as poet as muzikant nuk jom. Pa vetëdije, si fëmijë rrugën për ura në mes të shtresave të popullit tim e kam zgjedhë. Qysh atë ditë kur topi im ra në përrockën që gjarpëronte para Shotës në pyllin e vogël në Prishtinë.


Jo aty! Po mu aty ku tha Abdyli, vetëm ashtu damart tanë punojnë. Simfonia e dhjetë është e shkruar një gjenerat pas të nëntes. Askush nuk ka nevoj ta shkuaj, ajo është e pranuar, nusja e re e ka dëshmuar. O do të vijë Akili, o do të vijë Katili, përndryshe mbi vorrin e hapur të Evropës e tani të Botës, do të vazhdojë monotonia jonë. Ta dimë që formimi i unit të gjithë njerzimit e meriton simfonin e vetë. Ashtu që secili pasardhës i njeriut të dheut, kur ta dëgjon, tërqethtë e trupit të ja qojë, unin e tij ta shlirojë.


Liria absolute dhe historia mësohet që t'mos përsërite.

Sipas kësaj, historia nuk përsëritet por rrethanat përsëritet dhe mësimet nga historia përdoren si të veprohet në to. Sipas kësaj, dje erdh Bujupi.


Nëse ju matematikanët, për hirë të thejshtimit, keni të drejtë të thuani se 1+1=2 atëherë edhe unë kam drejtë të them se krejt planeti është një katun. Sipas kësaj për me pa se çka ka menu Isaku i jahudive përfuni mollës së ndalume, mollës së kuqe, duhet me i thonë edhe Dragës, me u çue e njerzimit me i tregu se hardhia që të partë tanë e kanë mbjellë është pre në rrojë dhe rrush të kuq mo nuk qetë. Çou Drag e bonja përherë nusen Rexhes, se edhe Uki e ka pranu që jena burra të dheut. Çou bonja përhajër Rexhes nusen. Çou t'a bojm darsmen në Prizren, si ka thon Abdyli i dheut. Çouv e mos thuj qe ta grabitem se Milloshi iki si kopil. Çouv se s'ka nana tjeter O!!!