Diskutim:Medvegja në ditët tona

Page contents not supported in other languages.
Nga Wikibooks

Për hirë të mbajtjes së origjinaliteti të materialit të dhuruar janë bërë ndryshime minimale ashtu që jetë i mundëshem botimi në këtë projekt.

Pjestë e shtuar materialit janë:

  1. Fleta kopertin Medvegja në ditët tona
  2. Disa tituj të kapitujve dhe nëntitujve
  3. Lidhjet e fletave janë bërë me stampen Stampa:Medvegja në ditët tona
  4. Në fleten Hyrje në bazë të KOLONIZIMI SERB I KOSOVËS (Dr Jusuf Osmani), Ilirët dhe Autorët antik për Ilirët, teksti hyrës është ndryshuar dhe plotësuar me tekstin:

//Presheva, Bujanoci dhe Medvegja në ditët tona janë komuna të pazhvilluara në lindje të Kosovës të adinistruar nga qeveria serbe me popullsi të përzier, shqiptar, serb dhe romë. Kjo hapësirë e mbetur me popullsi autoktone Dardane, kufizohet me Kosovë e administruar nga Organizata e Kombeve të Bashkuar në jugperendim, dhe me vendin e dalur nga gërmadhat e Jugosllavisë komuniste Republiken e Maqedonisë në jug. Përbërja demografike e krijuar gjatë viteve 1929, pozita e regjionit dhe jozhvillimi i tij e sidomos represaliet e qeverive serbe të kordinuara me kishën serbe kanë bërë që nga këtu të shpërngulen shumë banorë vendas. Këto shpërngulje shpesh kanë përfunduar në Kosovë.

Sot Presheva, //


--Hipi Zhdripi 2006 Maj 22 04:41 (UTC)