Jump to content

Wikibooks:Administruesit

Nga Wikibooks

Administruesit ose Administratorët në Wikibooks kanë disa privilegje më shumë si p.sh. ato mund të:

  • mbrojnë dhe lirojnë faqet per redaktim
  • redaktojnë faqet e mbrojtura
  • grisin faqet
  • bllokojnë përdorues dhe IP adresa

Nuk do të thotë se një administrues meqë ka këto privilegje mund t'i shfrytzpoje keto te drejta si ti teket atijë apo atyre ! d.m.th. se Administruesit nuk kanë më shumë fuqi se redaktorët e tjerë, por thjeshtë kanë fituar besimin e komunitetit dhe duhet të veprojnë sipas rregullave të caktuara nga i gjithë komuniteti. Tani për tani nuk ka shumë rregulla tek Wikipedia Shqiptare, prandajo do të ndiqen më tepër rregullat e caktuara tek Wikibooks Angleze meqënse ajo është me e vjetër dhe ka përfituar nga zhvillimi në mënyre evolucionar më shumë se Wikibooks e tjera.

Nëse ka nevojë dhe dëshirë administrues të tjerë mund të zgjidhen këtu duke vënë kandidaturën vetë ose më mirë duke i sponsorizuar kandidaturën një redaktori tjetër. Kushtet për tu bërë administrues në përgjithësi kanë të bëjnë me sa kohë dhe sa kontribute një redaktor ka dhënë. Redaktori duhet të jetë i besueshëm dhe kjo gjë arrihet vetëm duke qenë sa më shumë në kontakt me redaktorët e tjerë. Tek Wikibooks Angleze koha është zakonisht tek 2 ose 3 muaj dhe rreth 1000 kontribute, por këtu mund të jetë dhe më pak.

Kandidatura për administrues[redakto]

Kandidatura të sponsorizuara[redakto]

Margott[redakto]

E kandidoj për administratore përdoruesen Margott. Wikibooks eshte nje projekt me komunitet te vogel dhe kohet te fundit eshte rritut vadnalizmi dhe vendosje e te dhenave me permajtje jo te hapur. Per kete arsye na duhet nje adminisstrator qe do jet ne gjendje te kontrolloj kete permbajtje. Margott eshte nje perdoruese aktive ne sqwiki, trajnuese dhe organiztore e disa eventeve te wikipedias, gje qe tregon per eksperiencen e saj.--Liridon (diskutimet) 11 gusht 2018 01:30 (UTC)[përgjigjuni]

Votimi[redakto]
Diskutimi[redakto]

Reagimet e kandidateve të sponsorizuar[redakto]

Kandidatura vetjake[redakto]

Kandidatura për burokrat[redakto]

Kandidatura të sponsorizuara[redakto]

Reagimet e kandidateve të sponsorizuar[redakto]

Kandidatura vetjake[redakto]

Shikoni dhe[redakto]