Vitviteja/Primera División

Nga Wikibooks
Primera División
NË ENCIKLOPEDI
Primera División

1897[redakto]

 • u formuan shoqëri të vogla të ashtuquajtura Football Sky dhe njëra ndër to nën emrin Madrid Foot Ball Club - sot Real Madriti.[1]

1899[redakto]

 • 29 nëntor 1899 u vendos themelimi i Klubit Futbolistik të Barcelonës.[1]

1902[redakto]

 • 6 mars 1902 - erdhë deri tek një llojë "institucionalizimi" gjegjësisht regjistrimit të shoqëris së të rinjëve sportdashës nën emrin Madrid Foot Ball Club - sot Real Madriti.[1]
 • zhvillohet turniri për për trofeun Copa Macaya të cilin e fiton Barcelona F.C..[1]

1094[redakto]

 • 21 maj 1904, në Paris, në Francë, u themelua Fédération Internationale de Football Association (FIFA). Si përfaqsuese zyrtare e Spanjës merrej Madrid F.C..[1]

1905[redakto]

 • zhvillohet turniri për për trofeun Campeonato de Cataluña të cilin e fiton Barcelona F.C..[1]

1928[redakto]

1929[redakto]

 • 10 shkurt 1929 - fillon sezoni 1928-29 - fitues i tij u bë FC Barcelona, ndërsa në vendin e 2-të gjegjësisht të 3-in e përfunduan Real Madrid C.F dhe Athletic Bilbao.[1]
 • 23 qershorë 1929 - mbaron sezoni 1928-29 - me kampion FC Barcelona, ndërsa në vendin e 2-të gjegjësisht të 3-in e përfunduan Real Madrid C.F dhe Athletic Bilbao.[1]
 • 1 dhjetor 1929 - fillon sezoni 1929-30 - fituese i tij u bë Athletic Bilbao, ndërsa në vendin e 2-të gjegjësisht të 3-in e përfunduan FC Barcelona dhe Arenas Club de Getxo.[1]

1930[redakto]

 • 30 mars 1930 - mbaron sezoni 1929-30 - me kampion Athletic Bilbao, ndërsa në vendin e 2-të gjegjësisht të 3-in e përfunduan FC Barcelona dhe Arenas Club de Getxo.[1]
 • 7 dhjetor 1930 - fillon sezoni 1930-31 - fituese i tij u bë Athletic Bilbao, ndërsa në vendin e 2-të gjegjësisht të 3-in e përfunduan Racing de Santander dhe Real Sociedad.[1]
 • Gjatë sezonit 1930-31, 5-së klubeve aktive ju merret e drejta e përdorimit të titullit mbretëror Real. Ndër këto klube që u detyruan të ndryshonin emrin ishin: Real SociedadDonostia CF; RCE EspañolCE Espanyol; Real MadridMadrid CF; Real UniónUnion Club Irún.[1]

1931[redakto]

 • mbaron sezoni 1930-31 - me kampion Athletic Bilbao, ndërsa në vendin e 2-të gjegjësisht të 3-in e përfunduan Racing de Santander dhe Real Sociedad.[1]
 • fillon sezoni 1931-32 - fituese i tij u bë Real Madrid C.F., ndërsa në vendin e 2-të gjegjësisht të 3-in e përfunduanAthletic Bilbao dhe FC Barcelona.[1]

1932[redakto]

 • fillon sezoni 1932-33 - fituese i tij u bë Real Madrid C.F., ndërsa në vendin e 2-të gjegjësisht të 3-in e përfunduanAthletic Bilbao dhe CE Espanyol.[1]

1933[redakto]

 • mbaron sezoni 1932-33 - me kampion Real Madrid C.F., ndërsa në vendin e 2-të gjegjësisht të 3-in e përfunduanAthletic Bilbao dhe CE Espanyol.[1]
 • fillon sezoni 1933-34 - fituese i tij u bë Athletic Bilbao, ndërsa në vendin e 2-të gjegjësisht të 3-in e përfunduan Real Madrid C.F. dhe Racing de Santander.[1]

1934[redakto]

 • mbaron sezoni 1933-34 - me kampion Athletic Bilbao, ndërsa në vendin e 2-të gjegjësisht të 3-in e përfunduan Real Madrid C.F. dhe Racing de Santander.[1]
 • fillon sezoni 1934-35 - fituese i tij u bë Betis Balompié, ndërsa në vendin e 2-të gjegjësisht të 3-in e përfunduan Real Madrid C.F. dhe Real Oviedo dhe Oviedo CF.[1]

1935[redakto]

 • mbaron sezoni 1934-35 - me kampion Betis Balompié, ndërsa në vendin e 2-të gjegjësisht të 3-in e përfunduan Real Madrid C.F. dhe Real Oviedo dhe Oviedo CF.[1]
 • fillon sezoni 1935-36 - fituese i tij u bë Athletic Bilbao, ndërsa në vendin e 2-të gjegjësisht të 3-in e përfunduan Real Madrid C.F. dhe Real Oviedo dhe Oviedo CF.[1]

1936[redakto]

 • mbaron sezoni 1935-36 - me kampion Athletic Bilbao, ndërsa në vendin e 2-të gjegjësisht të 3-in e përfunduan Real Madrid C.F. dhe Real Oviedo dhe Oviedo CF.[1]
 • fillon sezoni 1936-37 Nuk u luajtën ndeshjet për shkak të luftës civileLufta qytetare spanjole.[1]

1937[redakto]

 • Nuk u luajtën ndeshjet për shkak të luftës civileLufta qytetare spanjole.[1]

1938[redakto]

 • Nuk u luajtën ndeshjet për shkak të luftës civileLufta qytetare spanjole.[1]

1939[redakto]

 • fillon sezoni 1939-40 - fituese i tij u bë Atlético Aviación, ndërsa në vendin e 2-të gjegjësisht të 3-in e përfunduan dhe Sevilla FC dhe Athletic Bilbao.[1]

1940[redakto]

 • mbaron sezoni 1939-40 - me kampion Atlético Aviación, ndërsa në vendin e 2-të gjegjësisht të 3-in e përfunduan dhe Sevilla FC dhe Athletic Bilbao.[1]
 • fillon sezoni 1940-41 - fituese i tij u bë Atlético Aviación, ndërsa në vendin e 2-të gjegjësisht të 3-in e përfunduan Athletic Bilbao dhe Valencia CF.[1]

1941[redakto]

 • mbaron sezoni 1940-41 - me kampion Atlético Aviación, ndërsa në vendin e 2-të gjegjësisht të 3-in e përfunduan Athletic Bilbao dhe Valencia CF.[1]
 • fillon sezoni 1941-42 - fituese i tij u bë Valencia CF, ndërsa në vendin e 2-të gjegjësisht të 3-in e përfunduan Real Madrid C.F. dhe Atlético Aviación.[1]

1942[redakto]

 • mbaron sezoni 1941-42 - me kampion Valencia CF, ndërsa në vendin e 2-të gjegjësisht të 3-in e përfunduan Real Madrid C.F. dhe Atlético Aviación.[1]
 • fillon sezoni 1942-43 - fituese i tij u bë Athletic Bilbao, ndërsa në vendin e 2-të gjegjësisht të 3-in e përfunduan Sevilla FC dhe FC Barcelona.[1]

1943[redakto]

 • mbaron sezoni 1942-43 - me kampion Athletic Bilbao, ndërsa në vendin e 2-të gjegjësisht të 3-in e përfunduan Sevilla FC dhe FC Barcelona.[1]
 • fillon sezoni 1943-44 - fituese i tij u bë Valencia CF, ndërsa në vendin e 2-të gjegjësisht të 3-in e përfunduanAtlético Aviación dhe Sevilla FC.[1]

1944[redakto]

 • mbaron sezoni 1943-44 - me kampion Valencia CF, ndërsa në vendin e 2-të gjegjësisht të 3-in e përfunduanAtlético Aviación dhe Sevilla FC.[1]
 • fillon sezoni 1944-45 - fituese i tij u bë FC Barcelona, ndërsa në vendin e 2-të gjegjësisht të 3-in e përfunduan Real Madrid C.F. dhe Atlético Aviación.[1]

1945[redakto]

 • mbaron sezoni 1944-45 - me kampion FC Barcelona, ndërsa në vendin e 2-të gjegjësisht të 3-in e përfunduan Real Madrid C.F. dhe Atlético Aviación.[1]
 • fillon sezoni 1945-46 - fituese i tij u bë Sevilla FC, ndërsa në vendin e 2-të gjegjësisht të 3-in e përfunduan FC Barcelona dhe Athletic Bilbao.[1]

1946[redakto]

 • mbaron sezoni 1945-46 - me kampion Sevilla FC, ndërsa në vendin e 2-të gjegjësisht të 3-in e përfunduan FC Barcelona dhe Athletic Bilbao.[1]
 • fillon sezoni 1946-47- fituese i tij u bë Valencia CF, ndërsa në vendin e 2-të gjegjësisht të 3-in e përfunduan Athletic Bilbao dhe Atlético Aviación.[1]

1947[redakto]

 • mbaron sezoni 1946-47- me kampion Valencia CF, ndërsa në vendin e 2-të gjegjësisht të 3-in e përfunduan Athletic Bilbao dhe Atlético Aviación.[1]
 • fillon sezoni 1947-48 - fituese i tij u bë FC Barcelona, ndërsa në vendin e 2-të gjegjësisht të 3-in e përfunduan Valencia CF dhe Atlético Madrid.[1]

1948[redakto]

 • mbaron sezoni 1947-48 - me kampion FC Barcelona, ndërsa në vendin e 2-të gjegjësisht të 3-in e përfunduan Valencia CF dhe Atlético Madrid.[1]
 • fillon sezoni 1948-49- fituese i tij u bë FC Barcelona, ndërsa në vendin e 2-të gjegjësisht të 3-in e përfunduanValencia CF dhe Real Madrid C.F..[1]

1949[redakto]

 • mbaron sezoni 1948-49- me kampion FC Barcelona, ndërsa në vendin e 2-të gjegjësisht të 3-in e përfunduanValencia CF dhe Real Madrid C.F..[1]
 • fillon sezoni 1949-50- fituese i tij u bë Atlético Madrid, ndërsa në vendin e 2-të gjegjësisht të 3-in e përfunduan Deportivo de La Coruña dhe Valencia CF.[1]

1950[redakto]

 • mbaron sezoni 1949-50- me kampion Atlético Madrid, ndërsa në vendin e 2-të gjegjësisht të 3-in e përfunduan Deportivo de La Coruña dhe Valencia CF.[1]
 • fillon sezoni 1950-51- fituese i tij u bë Atlético Madrid, ndërsa në vendin e 2-të gjegjësisht të 3-in e përfunduan Sevilla FC dhe Valencia CF.[1]

1951[redakto]

 • mbaron sezoni 1950-51- me kampion Atlético Madrid, ndërsa në vendin e 2-të gjegjësisht të 3-in e përfunduan Sevilla FC dhe Valencia CF.[1]
 • fillon sezoni 1951-52- fituese i tij u bë FC Barcelona, ndërsa në vendin e 2-të gjegjësisht të 3-in e përfunduan Athletic Bilbao dhe Real Madrid C.F..[1]

1952[redakto]

 • mbaron sezoni 1951-52- me kampion FC Barcelona, ndërsa në vendin e 2-të gjegjësisht të 3-in e përfunduan Athletic Bilbao dhe Real Madrid C.F..[1]
 • fillon sezoni 1952-53 - fituese i tij u bë FC Barcelona, ndërsa në vendin e 2-të gjegjësisht të 3-in e përfunduan Valencia CF dhe Real Madrid C.F..[1]

1953[redakto]

 • mbaron sezoni 1952-53 - me kampion FC Barcelona, ndërsa në vendin e 2-të gjegjësisht të 3-in e përfunduan Valencia CF dhe Real Madrid C.F..[1]
 • fillon sezoni 1953-54 - fituese i tij u bë Real Madrid C.F., ndërsa në vendin e 2-të gjegjësisht të 3-in e përfunduan FC Barcelona dhe Valencia CF.[1]

1954[redakto]

 • mbaron sezoni 1953-54 - me kampion Real Madrid C.F., ndërsa në vendin e 2-të gjegjësisht të 3-in e përfunduan FC Barcelona dhe Valencia CF.[1]
 • fillon sezoni 1954-55 - fituese i tij u bë Real Madrid C.F., ndërsa në vendin e 2-të gjegjësisht të 3-in e përfunduanFC Barcelona dhe Athletic Bilbao.[1]

1955[redakto]

 • mbaron sezoni 1954-55 - me kampion Real Madrid C.F., ndërsa në vendin e 2-të gjegjësisht të 3-in e përfunduanFC Barcelona dhe Athletic Bilbao.[1]
 • fillon sezoni 1955-56- fituese i tij u bë Athletic Bilbao, ndërsa në vendin e 2-të gjegjësisht të 3-in e përfunduanFC Barcelona dhe Real Madrid C.F..[1]

1956[redakto]

 • mbaron sezoni 1955-56- me kampion Athletic Bilbao, ndërsa në vendin e 2-të gjegjësisht të 3-in e përfunduanFC Barcelona dhe Real Madrid C.F..[1]
 • fillon sezoni 1956-57 - fituese i tij u bë Real Madrid C.F., ndërsa në vendin e 2-të gjegjësisht të 3-in e përfunduan Sevilla FC dhe FC Barcelona.[1]

1957[redakto]

 • mbaron sezoni 1956-57 - me kampion Real Madrid C.F., ndërsa në vendin e 2-të gjegjësisht të 3-in e përfunduan Sevilla FC dhe FC Barcelona.[1]
 • fillon sezoni 1957-58- fituese i tij u bë Real Madrid C.F., ndërsa në vendin e 2-të gjegjësisht të 3-in e përfunduan Atlético Madrid dhe FC Barcelona.[1]

1958[redakto]

 • mbaron sezoni 1957-58- me kampion Real Madrid C.F., ndërsa në vendin e 2-të gjegjësisht të 3-in e përfunduan Atlético Madrid dhe FC Barcelona.[1]
 • fillon sezoni 1958-59 - fituese i tij u bë FC Barcelona, ndërsa në vendin e 2-të gjegjësisht të 3-in e përfunduan Real Madrid C.F. dhe Athletic Bilbao.[1]

1959[redakto]

 • mbaron sezoni 1958-59 - me kampion FC Barcelona, ndërsa në vendin e 2-të gjegjësisht të 3-in e përfunduan Real Madrid C.F. dhe Athletic Bilbao.[1]
 • fillon sezoni 1959-60 - fituese i tij u bë FC Barcelona, ndërsa në vendin e 2-të gjegjësisht të 3-in e përfunduanReal Madrid C.F. dhe Athletic Bilbao.[1]

1968[redakto]

 • mbaron sezoni 1967-68 - me kampion dhe Real Madrid C.F., ndërsa në vendin e 2-të gjegjësisht të 3-in e përfunduan FC Barcelona dhe UD Las Palmas.[1]
 • fillon sezoni 1968-69 - fituese i tij u bë Real Madrid C.F., ndërsa në vendin e 2-të gjegjësisht të 3-in e përfunduan dhe UD Las Palmas dhe FC Barcelona.[1]

1969[redakto]

 • mbaron sezoni 1968-69 - me kampion Real Madrid C.F., ndërsa në vendin e 2-të gjegjësisht të 3-in e përfunduan dhe UD Las Palmas dhe FC Barcelona.[1]
 • fillon sezoni 1969-70 - fituese i tij u bë Atlético Madrid, ndërsa në vendin e 2-të gjegjësisht të 3-in e përfunduan Athletic Bilbao dhe Sevilla FC.[1]

1970[redakto]

 • mbaron sezoni 1969-70 - me kampion Atlético Madrid, ndërsa në vendin e 2-të gjegjësisht të 3-in e përfunduan Athletic Bilbao dhe Sevilla FC.[1]
 • fillon sezoni 1970-71 - fituese i tij u bë Valencia CF, ndërsa në vendin e 2-të gjegjësisht të 3-in e përfunduan FC Barcelona dhe Atlético Madrid.[1]

1971[redakto]

 • mbaron sezoni 1970-71 - me kampion Valencia CF, ndërsa në vendin e 2-të gjegjësisht të 3-in e përfunduan FC Barcelona dhe Atlético Madrid.[1]
 • fillon sezoni 1971-72 - fituese i tij u bë Real Madrid C.F., ndërsa në vendin e 2-të gjegjësisht të 3-in e përfunduanValencia CF dhe FC Barcelona.[1]

1972[redakto]

 • mbaron sezoni 1971-72 - me kampion Real Madrid C.F., ndërsa në vendin e 2-të gjegjësisht të 3-in e përfunduanValencia CF dhe FC Barcelona.[1]
 • fillon sezoni 1972-73 - fituese i tij u bë Atlético Madrid , ndërsa në vendin e 2-të gjegjësisht të 3-in e përfunduan FC Barcelona dhe RCD Espanyol.[1]

1973[redakto]

 • mbaron sezoni 1972-73 - me kampion Atlético Madrid , ndërsa në vendin e 2-të gjegjësisht të 3-in e përfunduan FC Barcelona dhe RCD Espanyol.[1]
 • fillon sezoni 1973-74 - fituese i tij u bë dhe FC Barcelona, ndërsa në vendin e 2-të gjegjësisht të 3-in e përfunduan Atlético Madrid dhe Real Zaragoza.[1]

1974[redakto]

 • mbaron sezoni 1973-74 - me kampion dhe FC Barcelona, ndërsa në vendin e 2-të gjegjësisht të 3-in e përfunduan Atlético Madrid dhe Real Zaragoza.[1]
 • fillon sezoni 1974-75 - fituese i tij u bë Real Madrid C.F., ndërsa në vendin e 2-të gjegjësisht të 3-in e përfunduan Real Zaragoza dhe FC Barcelona.[1]

1975[redakto]

 • mbaron sezoni 1974-75 - me kampion Real Madrid C.F., ndërsa në vendin e 2-të gjegjësisht të 3-in e përfunduan Real Zaragoza dhe FC Barcelona.[1]
 • fillon sezoni 1975-76 - fituese i tij u bë Real Madrid C.F., ndërsa në vendin e 2-të gjegjësisht të 3-in e përfunduanFC Barcelona dhe Atlético Madrid.[1]

1976[redakto]

 • mbaron sezoni 1975-76 - me kampion Real Madrid C.F., ndërsa në vendin e 2-të gjegjësisht të 3-in e përfunduanFC Barcelona dhe Atlético Madrid.[1]
 • fillon sezoni 1976-77 - fituese i tij u bë Atlético Madrid, ndërsa në vendin e 2-të gjegjësisht të 3-in e përfunduanFC Barcelona dhe Athletic Bilbao.[1]

1977[redakto]

 • mbaron sezoni 1976-77 - me kampion Atlético Madrid, ndërsa në vendin e 2-të gjegjësisht të 3-in e përfunduanFC Barcelona dhe Athletic Bilbao.[1]
 • fillon sezoni 1977-78 - fituese i tij u bë Real Madrid C.F., ndërsa në vendin e 2-të gjegjësisht të 3-in e përfunduan FC Barcelona dhe Athletic Bilbao.[1]

1978[redakto]

 • mbaron sezoni 1977-78 - me kampion Real Madrid C.F., ndërsa në vendin e 2-të gjegjësisht të 3-in e përfunduan FC Barcelona dhe Athletic Bilbao.[1]
 • fillon sezoni 1978-79 - fituese i tij u bë Real Madrid C.F., ndërsa në vendin e 2-të gjegjësisht të 3-in e përfunduan Sporting de Gijón dhe Atlético Madrid.[1]

1979[redakto]

 • mbaron sezoni 1978-79 - me kampion Real Madrid C.F., ndërsa në vendin e 2-të gjegjësisht të 3-in e përfunduan Sporting de Gijón dhe Atlético Madrid.[1]
 • fillon sezoni 1979-80 - fituese i tij u bë Real Madrid C.F., ndërsa në vendin e 2-të gjegjësisht të 3-in e përfunduan Real Sociedad dhe Sporting de Gijón.[1]

1980[redakto]

 • mbaron sezoni 1979-80 - me kampion Real Madrid C.F., ndërsa në vendin e 2-të gjegjësisht të 3-in e përfunduan Real Sociedad dhe Sporting de Gijón.[1]
 • fillon sezoni 1980-81 - fituese i tij u bë Real Sociedad, ndërsa në vendin e 2-të gjegjësisht të 3-in e përfunduan Real Madrid C.F. dhe Atlético Madrid.[1]

1981[redakto]

 • mbaron sezoni 1980-81 - me kampion Real Sociedad, ndërsa në vendin e 2-të gjegjësisht të 3-in e përfunduan Real Madrid C.F. dhe Atlético Madrid.[1]
 • fillon sezoni 1981-82 - fituese i tij u bë Real Sociedad, ndërsa në vendin e 2-të gjegjësisht të 3-in e përfunduan FC Barcelona dhe Real Madrid C.F..[1]

1982[redakto]

 • mbaron sezoni 1981-82 - me kampion Real Sociedad, ndërsa në vendin e 2-të gjegjësisht të 3-in e përfunduan FC Barcelona dhe Real Madrid C.F..[1]
 • fillon sezoni 1982-83 - fituese i tij u bë Athletic Bilbao, ndërsa në vendin e 2-të gjegjësisht të 3-in e përfunduan Real Madrid C.F. dhe Atlético Madrid.[1]

1983[redakto]

 • mbaron sezoni 1982-83 - me kampion Athletic Bilbao, ndërsa në vendin e 2-të gjegjësisht të 3-in e përfunduan Real Madrid C.F. dhe Atlético Madrid.[1]
 • fillon sezoni 1983-84 - fituese i tij u bë Athletic Bilbao, ndërsa në vendin e 2-të gjegjësisht të 3-in e përfunduanReal Madrid C.F. dhe FC Barcelona.[1]

1984[redakto]

 • mbaron sezoni 1983-84 - me kampion Athletic Bilbao, ndërsa në vendin e 2-të gjegjësisht të 3-in e përfunduanReal Madrid C.F. dhe FC Barcelona.[1]
 • fillon sezoni 1984-85 - fituese i tij u bë FC Barcelona, ndërsa në vendin e 2-të gjegjësisht të 3-in e përfunduan Atlético Madrid dhe Athletic Bilbao.[1]

1985[redakto]

 • mbaron sezoni 1984-85 - me kampion FC Barcelona, ndërsa në vendin e 2-të gjegjësisht të 3-in e përfunduan Atlético Madrid dhe Athletic Bilbao.[1]
 • fillon sezoni 1985-86- fituese i tij u bë Real Madrid C.F., ndërsa në vendin e 2-të gjegjësisht të 3-in e përfunduan FC Barcelona dhe Athletic Bilbao.[1]

1986[redakto]

 • mbaron sezoni 1985-86- me kampion Real Madrid C.F., ndërsa në vendin e 2-të gjegjësisht të 3-in e përfunduan FC Barcelona dhe Athletic Bilbao.[1]
 • fillon sezoni 1986-87 - fituese i tij u bë Real Madrid C.F., ndërsa në vendin e 2-të gjegjësisht të 3-in e përfunduanFC Barcelona dhe RCD Espanyol.[1]

1987[redakto]

 • mbaron sezoni 1986-87 - me kampion Real Madrid C.F., ndërsa në vendin e 2-të gjegjësisht të 3-in e përfunduanFC Barcelona dhe RCD Espanyol.[1]
 • fillon sezoni 1987-88 - fituese i tij u bë Real Madrid C.F., ndërsa në vendin e 2-të gjegjësisht të 3-in e përfunduan Real Sociedad dhe Atlético Madrid.[1]

1988[redakto]

 • mbaron sezoni 1987-88 - me kampion Real Madrid C.F., ndërsa në vendin e 2-të gjegjësisht të 3-in e përfunduan Real Sociedad dhe Atlético Madrid.[1]
 • fillon sezoni 1988-89 - fituese i tij u bë Real Madrid C.F., ndërsa në vendin e 2-të gjegjësisht të 3-in e përfunduan FC Barcelona dhe Valencia CF.[1]

1989[redakto]

 • mbaron sezoni 1988-89 - me kampion Real Madrid C.F., ndërsa në vendin e 2-të gjegjësisht të 3-in e përfunduan FC Barcelona dhe Valencia CF.[1]
 • fillon sezoni 1989-90 fituese i tij u bë Real Madrid C.F., ndërsa në vendin e 2-të gjegjësisht të 3-in e përfunduanValencia CF dhe FC Barcelona.[1]

1990[redakto]

 • mbaron sezoni 1989-90 me kampion Real Madrid C.F., ndërsa në vendin e 2-të gjegjësisht të 3-in e përfunduanValencia CF dhe FC Barcelona.[1]
 • fillon sezoni 1990-91 - fituese i tij u bë FC Barcelona, ndërsa në vendin e 2-të gjegjësisht të 3-in e përfunduan Atlético Madrid dhe Real Madrid C.F..[1]

1991[redakto]

 • mbaron sezoni 1990-91 - me kampion FC Barcelona, ndërsa në vendin e 2-të gjegjësisht të 3-in e përfunduan Atlético Madrid dhe Real Madrid C.F..[1]
 • fillon sezoni 1991-92 - fituese i tij u bë FC Barcelona, ndërsa në vendin e 2-të gjegjësisht të 3-in e përfunduanReal Madrid C.F. dhe Atlético Madrid.[1]

1992[redakto]

 • mbaron sezoni 1991-92 - me kampion FC Barcelona, ndërsa në vendin e 2-të gjegjësisht të 3-in e përfunduanReal Madrid C.F. dhe Atlético Madrid.[1]
 • fillon sezoni 1992-93 - fituese i tij u bë FC Barcelona, ndërsa në vendin e 2-të gjegjësisht të 3-in e përfunduan Real Madrid C.F. dhe Deportivo de La Coruña.[1]

1993[redakto]

 • mbaron sezoni 1992-93 - me kampion FC Barcelona, ndërsa në vendin e 2-të gjegjësisht të 3-in e përfunduan Real Madrid C.F. dhe Deportivo de La Coruña.[1]
 • fillon sezoni 1993-94 - fituese i tij u bë FC Barcelona, ndërsa në vendin e 2-të gjegjësisht të 3-in e përfunduanDeportivo de La Coruña dhe Real Zaragoza.[1]

1994[redakto]

 • mbaron sezoni 1993-94 - me kampion FC Barcelona, ndërsa në vendin e 2-të gjegjësisht të 3-in e përfunduanDeportivo de La Coruña dhe Real Zaragoza.[1]
 • fillon sezoni 1994-95 - fituese i tij u bë Real Madrid C.F., ndërsa në vendin e 2-të gjegjësisht të 3-in e përfunduanDeportivo de La Coruña dhe Real Betis.[1]

1995[redakto]

 • mbaron sezoni 1994-95 - me kampion Real Madrid C.F., ndërsa në vendin e 2-të gjegjësisht të 3-in e përfunduanDeportivo de La Coruña dhe Real Betis.[1]
 • fillon sezoni 1995-96 - fituese i tij u bë Atlético Madrid, ndërsa në vendin e 2-të gjegjësisht të 3-in e përfunduan Valencia CF dhe FC Barcelona.[1]

1996[redakto]

 • mbaron sezoni 1995-96 - me kampion Atlético Madrid, ndërsa në vendin e 2-të gjegjësisht të 3-in e përfunduan Valencia CF dhe FC Barcelona.[1]
 • fillon sezoni 1996-97 fituese i tij u bë Real Madrid C.F., ndërsa në vendin e 2-të gjegjësisht të 3-in e përfunduan FC Barcelona dhe Deportivo de La Coruña.[1]

1997[redakto]

 • mbaron sezoni 1996-97 me kampion Real Madrid C.F., ndërsa në vendin e 2-të gjegjësisht të 3-in e përfunduan FC Barcelona dhe Deportivo de La Coruña.[1]
 • fillon sezoni 1997-98 - fituese i tij u bë FC Barcelona, ndërsa në vendin e 2-të gjegjësisht të 3-in e përfunduanAthletic Bilbao dhe Real Sociedad.[1]

1998[redakto]

 • mbaron sezoni 1997-98 - me kampion FC Barcelona, ndërsa në vendin e 2-të gjegjësisht të 3-in e përfunduanAthletic Bilbao dhe Real Sociedad.[1]
 • fillon sezoni 1998-99 - fituese i tij u bë FC Barcelona, ndërsa në vendin e 2-të gjegjësisht të 3-in e përfunduan Real Madrid C.F. dhe Real Mallorca.[1]

1999[redakto]

 • mbaron sezoni 1998-99 - me kampion FC Barcelona, ndërsa në vendin e 2-të gjegjësisht të 3-in e përfunduan Real Madrid C.F. dhe Real Mallorca.[1]
 • fillon sezoni 1999-00 - fituese i tij u bë Deportivo de La Coruña, ndërsa në vendin e 2-të gjegjësisht të 3-in e përfunduanFC Barcelona dhe Valencia CF.[1]

2000[redakto]

 • mbaron sezoni 1999-00 - me kampion Deportivo de La Coruña, ndërsa në vendin e 2-të gjegjësisht të 3-in e përfunduanFC Barcelona dhe Valencia CF.[1]
 • fillon sezoni 2000-01 - fituese i tij u bë Real Madrid C.F., ndërsa në vendin e 2-të gjegjësisht të 3-in e përfunduan Deportivo de La Coruña dhe Real Mallorca.[1]

2001[redakto]

 • mbaron sezoni 2000-01 - me kampion Real Madrid C.F., ndërsa në vendin e 2-të gjegjësisht të 3-in e përfunduan Deportivo de La Coruña dhe Real Mallorca.[1]
 • fillon sezoni 2001-02 - fituese i tij u bë Valencia CF, ndërsa në vendin e 2-të gjegjësisht të 3-in e përfunduanDeportivo de La Coruña dhe Real Madrid C.F..[1]

2002[redakto]

 • mbaron sezoni 2001-02 - me kampion Valencia CF, ndërsa në vendin e 2-të gjegjësisht të 3-in e përfunduanDeportivo de La Coruña dhe Real Madrid C.F..[1]
 • fillon sezoni 2002-03 - fituese i tij u bë Real Madrid C.F., ndërsa në vendin e 2-të gjegjësisht të 3-in e përfunduan Real Sociedad dhe Deportivo de La Coruña.[1]

2003[redakto]

 • mbaron sezoni 2002-03 - me kampion Real Madrid C.F., ndërsa në vendin e 2-të gjegjësisht të 3-in e përfunduan Real Sociedad dhe Deportivo de La Coruña.[1]
 • fillon sezoni 2003-04 - fituese i tij u bë Valencia CF, ndërsa në vendin e 2-të gjegjësisht të 3-in e përfunduan FC Barcelona dhe Deportivo de La Coruña.[1]

2004[redakto]

 • mbaron sezoni 2003-04 - me kampion Valencia CF, ndërsa në vendin e 2-të gjegjësisht të 3-in e përfunduan FC Barcelona dhe Deportivo de La Coruña.[1]
 • fillon sezoni 2004-05 - fituese i tij u bë FC Barcelona, ndërsa në vendin e 2-të gjegjësisht të 3-in e përfunduan Real Madrid C.F. dhe Villarreal CF.[1]

2005[redakto]

 • mbaron sezoni 2004-05 - me kampion FC Barcelona, ndërsa në vendin e 2-të gjegjësisht të 3-in e përfunduan Real Madrid C.F. dhe Villarreal CF.[1]
 • fillon sezoni 2005-06 - fituese i tij u bë FC Barcelona, ndërsa në vendin e 2-të gjegjësisht të 3-in e përfunduan Real Madrid C.F. dhe Valencia CF.[1]

2006[redakto]

 • mbaron sezoni 2005-06 - me kampion FC Barcelona, ndërsa në vendin e 2-të gjegjësisht të 3-in e përfunduan Real Madrid C.F. dhe Valencia CF.[1]
 • fillon sezoni 2006-07 - fituese i tij u bë Real Madrid C.F. , ndërsa në vendin e 2-të gjegjësisht të 3-in e përfunduanFC Barcelona dhe Sevilla FC.[1]

2007[redakto]

 • mbaron sezoni 2006-07 - me kampion Real Madrid C.F. , ndërsa në vendin e 2-të gjegjësisht të 3-in e përfunduanFC Barcelona dhe Sevilla FC.[1]
 • fillon sezoni 2007-08 - fituese i tij u bë Real Madrid C.F. , ndërsa në vendin e 2-të gjegjësisht të 3-in e përfunduanVillarreal CF dhe FC Barcelona.[1]

2008[redakto]

 • mbaron sezoni 2007-08 - me kampion Real Madrid C.F. , ndërsa në vendin e 2-të gjegjësisht të 3-in e përfunduanVillarreal CF dhe FC Barcelona.[1]
 • fillon sezoni 2008–09 - fituese i tij u bë FC Barcelona, ndërsa në vendin e 2-të gjegjësisht të 3-in e përfunduan Real Madrid C.F. dhe Sevilla FC.[1]

2009[redakto]

 • mbaron sezoni 2008–09 - me kampion FC Barcelona, ndërsa në vendin e 2-të gjegjësisht të 3-in e përfunduan Real Madrid C.F. dhe Sevilla FC.[1]

Burimi[redakto]

 1. 1,000 1,001 1,002 1,003 1,004 1,005 1,006 1,007 1,008 1,009 1,010 1,011 1,012 1,013 1,014 1,015 1,016 1,017 1,018 1,019 1,020 1,021 1,022 1,023 1,024 1,025 1,026 1,027 1,028 1,029 1,030 1,031 1,032 1,033 1,034 1,035 1,036 1,037 1,038 1,039 1,040 1,041 1,042 1,043 1,044 1,045 1,046 1,047 1,048 1,049 1,050 1,051 1,052 1,053 1,054 1,055 1,056 1,057 1,058 1,059 1,060 1,061 1,062 1,063 1,064 1,065 1,066 1,067 1,068 1,069 1,070 1,071 1,072 1,073 1,074 1,075 1,076 1,077 1,078 1,079 1,080 1,081 1,082 1,083 1,084 1,085 1,086 1,087 1,088 1,089 1,090 1,091 1,092 1,093 1,094 1,095 1,096 1,097 1,098 1,099 1,100 1,101 1,102 1,103 1,104 1,105 1,106 1,107 1,108 1,109 1,110 1,111 1,112 1,113 1,114 1,115 1,116 1,117 1,118 1,119 1,120 1,121 1,122 1,123 1,124 1,125 1,126 1,127 1,128 1,129 1,130 1,131 1,132 1,133 1,134 1,135 1,136 1,137 1,138 1,139 1,140 1,141 1,142 1,143 1,144 1,145 1,146 1,147 1,148 La Liga 2010 Wikibooks