Jump to content

Pepili/Pavarësia

Nga Wikibooks

BIBLOTEKA
FRYMA
REDAKSIA
EQREM BASHA / REXHEP ISMAJLI / SHKËLZEN MALIQI / SKËNDER BLAKAJ
REDOKATOR I BOTIMIT
REXHEP ISMAJLI
EDITOR / AGIM LLUKA
REDAKTOR ARTISTIK / NEXHAT KRASNIQI
BOTOHET NË BASHKËPUNIM ME SHOQATËN "FEHMI AGANI" - PARIS
CUVRAGE PUBLIE COOPÉRATION AVEC L'ASSOCIATION "FEHMI AGANI" - PARIS
FEHMI AGANI

PAVARËSIA

GJASA DHE SHPRESË

FEHMI AGANI
PAVARËSIA - GJASA DHE SHPRESË

BOTUES / DUKAGJINI / PEJË
REALIZIMI KOMPJUTERIK / KUJTIM GACAFERRI
TIRAZHI: 1000 COPË
U SHTYP NË TETOR TË VITIT 1999
NË NBGL "DUKAGJINI" PEJË

PËRMBAJTJA[redakto]
SHËNIM I REDAKSISË, ... f.7
KONTESTIMI I SUNDIMIT SERB DHE MOSKUPTIMET, ... f.11
PASOJAT FRENUESE TË CENTRALIZIMIT KOMBËTAR, ... f.15
A ËSHTË E AFTË SERBIA PËR NDRYSHIME RRETH KOSOVËS ... f.19
GJUHA E DHUNËS DHE ZËRI I ARSYES ... f.22
GRACKAT AUTONOMISTE DHE ILUZIONET E HEGJEMONISË ... f.26
PSE FRANCA PUNON KUNDËR KOSOVËS ... f.30
LOJA ME LODRAT ... f.34
TESTIM I PIKËPAMJEVE TË PANDRYSHUARA ... f.38
PËR KË PUNON KOHA? ... f.42
PAQARTËSITË E NJË INICIATIVE TË MUNDIMËSHME ... f.46
KUSHTËZIMET SI MOSKUSHTËZIM ... f.50
KONFERENCA NDËRKOMBËTARE - NJË INICIATIVË QË PREMTON ... f.54
PAKUJDESIA NDAJ VLERAVE TONA ... f.58
PËRÇARJA E SHQIPTARËVE SI SYNIM SERB ... f.62
TESTET DHE PROVAT ... f.66
ZGJEDHJET DHE (DE)BALANSI I RI ... f.70
KOHA E POLITIKËS! ... f.73
PROGRAME TINZARE TË HEGJEMONISË ... f.77
ROLE TË PËRZIERA ... f.81
TRIUMFALIZMI GËNJESHTAR DHE ZYMTIA FAKTIKE ... f.84
MARRËVESHJA PËR SHKOLLA - SUKSES APO TEST SPROVË ... f.88
AFIRMIMI I IDESË SË PAVARËSISË ... f.92
OBSTRUKCIONE DO TË KETË, POR NUK DO TË NA SHMANGIN NGA SYNIMET TONA ... f.96
MARRËVESHJA PËR ARSIMIN NJË MUAJ PAS ... f.100
APATIA DHE FASLSITETI PARAZGJEDHOR ... f.103
FAZË E RE NË JETEN POLITIKE TË SHQIPËRISË ... f.106
DYSHOJ TA KETE LEXUAR MAO CE DUNIN!? ... f.110
LAJTHITJET E GLIGOROVIT ... f.114
FITORJA HUMBËSE E "TË MAJTËS" SERBE ... f.118
TRONDITJE QË REFLEKTOHET EDHE NË KOSOVË ... f.121
EMANCIPIMI I SERBISË SI DEKOSOVIZIM I SAJ ... f.124
BALANSIM I BRISHTË ... f.128
TË ARRIJMË - ÇKA, KUR DHE SI? ... f.132
S'KA DEMOKRATIZIM TË SERBISË PA VETËVENDOSJE TË KOSOVËS ... f.136
ZHVILLIME DRAMATIKE ... f.140
OPOZITË E PËRBASHKËT KUNDËR PUSHTUESIT ... f.144
GJUHA ZHGËNJYESE E OPOZITËS SERBE ... f.147
ÇKA FSHEHET PAS ASHPËRSIMIT TË RI NË KOSOVË ... f.150
MESAZHI I TERRORIT ... f.153
MIOPIA E RIVALIZIMIT IRACIONAL ... f.156
PROTESTAT NË SHKUP SI DEGRADIM I IDESË SË UNIVERSITETIT ... f.160
REBELIMI DHE NDËRPRERJA E TIJ ... f.163
"KLASA POLITIKE" SHQIPTARE DHE (PA)PËRGJEGJËSIA E SAJ ... f.167
LËVIZJA SHQIPTARE DO T'I PËRBALLOJË ÇRREGULLIMET ... f.170
RIKTHIMI NË PLATFORMËN E NACIONALIZMIT ... f.173
KOSOVA DHE DEMOKRATIZIMI I SERBISË ... f.176
ZGJEDHJET? - PO, PSE JO? ... f.180
ZGJEDHJET SI ZGJIDHJE ... f.184
ARROGANCA E NJË TRIUMFALIZMI TË PAQENË TË NJË REGJIMI SKANDALOZ ... f.187
INSTICUNIALIZIMI I DISKRIMINIMIT ... f.191
SHKURAJIME TINZARE ... f.195
PSE SHQIPTARËT NUK MUND TA PRANOJNË PROPOZIMIN E BASHKËSISË EVROPIANE ... f.198
(DE)LEGJITEMIMI DHE SEGMENTARIZMI ... f.202
ZGJEDHJET DHE KRIZA ... f.206
INSTITUCIONALIZIMI DHE EKZAGJERIMET ... f.210
ZGJEDHJET SI FAKTOR I ZGJIDHJES PËR KOSOVËN ... f.214
SUNDIMTARI QË PERSONIFIKON HEGJEMONINË ... f.220
PARTNERIZIMI DHE LIMITET NË BALLKAN ... f.225
CINIMI ARROGANT ... f.230
KONSENSUESI RRETH ANTISHQIPTARIZMIT ... f.234
MËVETËSIA DHE ALTERNATIVA EVROPIANE ... f.238
POLITIKA SI FAT ... f.242
FOKUSIMI I VËMENDJES NDËRKOMBËTARE ... f.246
BISEDA PËR SHKOLLA - MARRËVESHJE DHE MOSMARRËVESHJE ... f.249
ZGJEDHJET SI KULMINIM I KRIZËS ... f.253
ARSYET DHE SIMBOLIKA E NJË VIZITE TË SHTYRË ... f.257
QËNDRIMET EVROPIANE DHE KËRKESAT LEGJITIME ... f.261
UNITETI DHE PËRÇARJET ... f.265
PO THYHET ILUZIONI SERB SE "KOSOVA ËSHTË ÇËSHTJE E BRENDËSHME E SERBISË" ... f.269
ZGJIDHJA PAQËSORE NUK KA ALTERNATIVË ... f.273
HOMOGJENIZIMI NACIONALIST SI DISFATË ... f.276
DEMOKRACIA DHE ÇËSHTJA KOMBËTARE ... f.279
TRAGJEDI E FARSË ... f.283
TERRORIZMI DHE MJEGULLIMET ... f.287
SERBIA DO T'I RIKTHEJË "TERITORET E HUMBURA"? ... f.291
KUSH I PËRDOR MË SË MIRI TRAKTORËT NË REALIZIMIN E ASPIRATAVE KOMBËTARE ... f.295
OFERTË CINIKE E QEVERISË SERBE ... f.298
NON SEQUITUR, ZOTËRI MARKOVIQ! ... f.301
OBLIGIMI QË DEL NGA ZGJEDHJET E 22 MARSIT ... f.305
MESAZHET E HEGJEMONISË ... f.309
SHARLATANIZMI SI PËRBUZJE CINIKE ... f.313
ESKALIME TË RREZIKSHME ... f.316
ËSHTË KJO LUFTË, APO JO? ... f.319
MJERIMI I POLITIKËS TINZARE ... f.323
STATUTET BOSHE - NJË ANALOGJI ... f.327
KRIZË STRUKTURALE E PSEUDOFEDERATËS ... f.330
KOMPENSIM KRIMINAL I DISFATËS ... f.334
PËRPËLITJA SI TAKTIZIM ... f.338
SFIDË PËR BASHKËSINË NDËKOMBËTARE ... f.342
"INICIATIV A'RUSE" ... f.346
REZONI POLITIK DHE MILITARIST ... f.351
UNITETI KU MBET?! ... f.355
BASHKËPUNIMI DHE PREMISAT E TIJ ... f.358
SADIZMI TRIUMFALIST ... f.362
HIPOKRIZMI DHE CINIZËM ... f.365
FARSA E QUAJTUR KËSHILL EKZEKUTIV ... f.369
IMPLIKIMET E NJË EPILOGU TË PRITUR ... f.373
ILUZIONET E ZGJIDHJEVE TË SHPEJTA ... f.377
MOSUNITETI DHE DRAMATIZIMET ... f.381
PSEUDOINICIATIVA E TURPSHME E ULTRAHEGJEMONIZMIT ... f.385
BARAZIA DHE MANIPULIMET ... f.389
HISTERIA ANTISHQIPTARE ... f.392
PLANI I RUGOVËS: PAVARËSIA NË DY ETAPA ... f.396
LIMITET E ILUZIONEVE MILITARE ... f.402
GËNJESHTRAT DHE DËSHTIMET E SERBE ... f.406
KALORËSIT E APOKALIPSIT ... f.410
MUNDËSIT E PROCESIT POLITIK ... f.414
RAMBUJE - SHPRESA DHE GJASË ... f.418
MARRËVESHJA DHE -(PA)ALTERNATIVA ... f.421
STRATEGJIA E OBSTRUKSIONIT ... f.425
PËRMBAJTJA ... f.429