Mahi të zgjedhura nga lufta/7

Nga Wikibooks
Jump to navigation Jump to search

SI DASHURIA


Faqe 6
faqe
- 7 -

Ballina
1. Vitet i kam kthyer në Euro
Ato ditë që hyri në përdorim euro, 
një njeri i thinjur i vardisej një  femre 
rreth të njëzetave.
Ajo u bë nervoze dhe i tha atij:
- Si s`po të vjen turp prej  50 vjetëve 
- që i paske e po më nguc?
- Jo! Ia ktheu ai- unë që nga fundi i shkurtit
- vitet i kam kthyer në euro.
2. A ma ndreqe atë punën që të kam porositur 
Seferi nga Klina e Poshtme shkonte me të 
shoqen në shtëpinë e shëndetit. Ajo mbahej 
fort për krahu të tij dhe mezi ecte. Aty diku 
në rrugë Seferi e takon një shok të tij dhe e pyet:
-A ma ndreqe atë punën që të kam porositur?
-Çfarë pune o njeri- i thotë e shoqja.
-I kam thënë të ma gjej një grua, se ti më ke 
lodhur, gjithë e sëmurë.
-Jo po kthehemi në shtëpi-i tha ajo se më kaloi krejt.
3. Shtruar toka vajza
Takohen dy të moshuar. Njëri e pyeti tjetrin:
-Sa djem i ke, a i ke të martuar?
-I kam pesë djem, nuk i kam martuar, as nuk 
e kam ndërmend. 
Shtruar toka me vajza, le t`i marrin vet.
4. Nuk ma ethe lopën vëlla
Njëri që e kishte një racë të mirë, një  lopë 
ia shiti dhëndrrit.
Pas disa ditësh motra po i thotë të vëllait:
-O vëlla, lopa po na del shumë e mirë, po çfarë 
hajri, qe disa herë ka lypë mëzet, po badihava 
ti nuk erdhe.
-Aiii, çka fole motër, pse me ardhë unë e me 
ta ethë lopën tue pasë ti burrin e djemtë tu.
5. Merre gruan time, s`më duhet gjë
Derisa po rreziteshim në plazhin e Golemit,
një grua me të cilën u njohëm, e mori gruan
time dhe u nisën të lahen.
-Vali-i them, po qe se më mbytet gruaja, 
unë e dua një tjetër në vend të saj.
Nauni, një 65 vjeçar, nga Tirana po i thotë asaj:
-Vali, moj, e dëgjove se ç`tha kosovari, 
më mirë merre gruan time, edhe po qe se mbytet
unë nuk kërkoj tjetër, ngase as kjo nuk 
po më duhet gjë.
6. Bëhu gati, tash ta bie mëzatin
Njëri e qoi të birin ( pa lopë) të një kojshi
me e pyet se a do t`ia lëshonte mëzatin.
Troket në dyer,del ai kojshia, po e sheh
djalin pa lopë, e po i thotë të hynte brenda.
-Jo, tha djali, erdha me të pyet a ma lëshon
mëzatin.
-Po more qysh jo, veç zhvishi ti pantollonat 
deri sa ta bie tarakun. 
7. Kur s`mundesh ti, unë edhe ma hiç
Ishte martuar një djalë, por me nusen flinte 
sikur me motrën. Priti sa priti mos po ndryshon 
diçka në të mirë, por asgjë. Iu kishte mbushur 
mendja se ndonjë plakë i kishte bërë magji.
Më në fund vendosi të shkojë te një
hoxhë i fortë e të shkruaj hajmali. Duke 
pritur, aty në një kopsht të hoxhës, njerëzit 
bisedonin për hallet e tyre, kurse djali çileguri 
gojën, vetëm i dëgjonte.
Kur i erdhi radha këtij djalit, edhe pse u
ngushtua shumë, po i thotë hoxhës:
-Hoxhe efendi, jam në hall të madh. Jam  
martuar tash sa ditë, por asgjë hiç, thash 
mos mundesh ti të më bësh një hall.
-Jo bre djalë, kur s`mundesh ti kaq i ri, 
unë nuk  mundem edhe më hiç.
8. Veç m`u tranu
I vdes një plakut gruaja. Shkojnë me e pa
disa shokë si mocanikë të tij dhe po e pyesin:
-Allahile, a po mërzitesh?
-Allahile, mos me ju rrejtë hiç, veç m`u tranu 
e me dalë në mal.
-Qysh bre ti m`u mërzitë, a ende mujshe…
-O, jo bre burra mos ma merrni dallash.
Po mërzitna se plaka më merrte n`gji e me 
atë kërhamzën e saj më vente në gjumë.
9. Thirrma një vajzë
Duke kaluar afër konviktit të vajzave, 
njëri i thotë portirit:
-Ju lutem, a bën të ma thirrni një vajzë?
-Cilën vajzë, në cilin kat?
-Cilën të duash ti, s`ka rëndësi.
10. Ia kërkoi gruan për nuse
Një grua kogja e re dilte shpesh pa burrin e saj.
Një djalë iu kishte paraqitur dhe kishte
kërkuar që të fejoheshin. Ajo djalit i kishte
thënë se jam e Filan Fistekut. Ditë pas ditësh 
djali e gjen shtëpinë e atij dhe shkon i thotë:
-Burrë, po më vije keq të të them, por unë jam 
duke kaluar me vajzën tënde, kam ardhë ta 
kërkoj për nuse nëse pajtoheni edhe ju.
-More djalë, unë atë nuk e kam vajzë. Ajo është 
gruaja ime e të lutem të mos kalosh më me të. 

Faqe 6
faqe
- 7 -

Ballina