Jump to content

Letër e hapur eurodeputetes zonjës Doris Pak me kompani/10

Nga Wikibooks

< 9
faqe
- 10 -

Fjalorthi
.
.
     Pasi të na kthehet Çamëria dhe Toplica[1], do ta kemi Shqipërinë Etnike dhe jo 
  “Shqipërinë e Madhe” sikur shpifin armiqtë tanë të ultë.''
.
.
     “SS-SENATI SUPREM”
     -------------------
     Negociues për normalizimin e marrëdhënieve fqinjësore me Serbinë
  Propozojmë që të formohet Senati Suprem-negociues për normalizimin e
  marrëdhënieve fqinjësore me Serbinë fashiste. Ky Senat Suprem, të formohet nga
  përfaqësuesit e familjeve: Jashari, Popaj, Lladrovci, Deliu, Shehu, Batusha,
  Duraku, të familjeve: Izbicë, Reçak, Korishë, Rahovec, Malishevë, Hajdari,
  Krasniqi, Maloku, Agani, Ramadani, Berisha, Mehmeti, Loku, Sejdiu, Bunjaku,
  Kastrati, Halimi, Kelmendi, Haxhiu-Kajolli, Çeku …[2] 
.
                              Revista “Shqipëria Etnike”[3]
.
.
     AMANETI I SHKRIMTARIT
     --------------------
     - Puno o serb me shqiptarët dhe do të dalësh fitimtar. Trokit në portat e tyre dhe
  ato do të hapen. Puno me besnikëri të vërtetë dhe mos e mbështet fatin, as në
  shkathtësinë tënde dhe as në thjeshtësinë e tyre, duke menduar se mund t`i
  mashtrosh lehtë. Edhe sikur ata të mos e dinë që ti punon më tepër për lavdinë
  tënde, se sa për nderin e tyre, mos u lë shkak të kenë arsye e të ngulisin mbi ty
  njëmijë shikime, për t’i zbuluar dredhitë dhe mashtrimet e tua. Mos e ul veten deri
  aty. Shqiptarët janë një popull i thjeshtë, e kur e shohin tek ti të vërtetën e pastër,
  në flakë dhe në det hidhen bashkë me ty…
.                    
                               Mark Milani[4]
.
.
    Mbase kjo shëti historike do t’ua këndellë mendjet e errësuara autorëve të krimeve ndaj
  shqiptareve dhe boshnjakëve dhe përkrahësve të tyre, të cilët e paskan ngrënë turpin me bukë,   
  dhe tanimë nuk e kanë për gjësend të llomotisin si të ndërkryer faqe botës!!
.
.
                      -- F U N D --

< 9
faqe
- 10 -

Fjalorthi

 1. Çamëria dhe Toplica janë dy krahina etnike shiptare shkëputja e të cilave asnjëherë nuk është pranuar nga shqiptarët dhe kundërshtimi për shkëputje është bërë publik nga Lidhja e Prizrenit; në Enc.> w:Toplica dhe w:Çamëria
 2. Familje të masakruara nga forca të ndryshme të armatosura që ishin të instaluara në Kosovën e okupuar; në Enc.> w:Familja Jashari, w:Familja Popaj, w:Familja Lladrovci, w:Familja Deliu, w:Familja Shehu, w:Familja Batusha, w:Familja Duraku, w:Familja Hajdari, w:Familja Krasniqi, w:Familja Maloku, w:Familja Agani, w:Familja Ramadani, w:Familja Berisha, w:Familja Mehmeti, w:Familja Loku, w:Familja Sejdiu, w:Familja Bunjaku, w:Familja Kastrati, w:Familja Halimi, w:Familja Kelmendi, w:Familja Haxhiu-Kajolli dhe w:Familja Çeku
 3. Botuar te revista “Shqipëria Etnike” nr. 3/1999, f. 2; në Enc.> w:Revista Shqipëria Etnike
 4. Mark Milani, ”JETA DHE ZAKONET E SHQIPTARËVE”, Shtëpia Botuese Arbëria, Tiranë-1995, f. 3 dhe 98. Shqipëroi nga origjinali serbo-kroatisht, Dr. Lazër Radi; në Enc.> w:Mark Milani, w:Libri Jeta dhe Zakonet e Shqiptarëve. w:Shtëpia Botuese Arbëria dhe w:Lazër Radi