Jump to content

Letër e hapur eurodeputetes zonjës Doris Pak me kompani/Fjalorthi

Nga Wikibooks

Fund
faqe
- Fjalorthi -

Fillim

Sipas fletave[redakto]

1/[1] 1/[2] 1/[3] 1/[4] 1/[5]

2/[6] 2/[7] 2/[8] 2/[9]

3/[10] 3/[11] 3/[12] 3/[13] 3/[14] 3/[15]

4/[16] 4/[17] 4/[18] 4/[19] 4/[20] 4/[21] 4/[22] 4/[23] 4/[24] 4/[25] 4/[26] 4/[27] 4/[28]

5/[29] 5/[30] 5/[31] 5/[32] 5/[33] 5/[34]

6/[35] 6/[36]

7/[37] 7/[38] 7/[39] 7/[40] 7/[41] 7/[42] 7/[43]

8/[44] 8/[45] 8/[46] 8/[47]

9/ 9/ 9/ 9/

10/[48] 10/[49] 10/[50] 10/[51]

Në përgjithësi[redakto]

 1. Ka thënë Zonja Doris, Pack TIRANË, 19 mars 2006 ; në Enc.> w:Doris Pak
 2. Ndër gjenerata thuhet të ketë thënë At Gjergj Fishta. në Enc.>w:At Gjergj Fishta
 3. Toplica ishte krahinë shqiptare para 1912-ës, Graçanica afër Prishtinës. në Enc.>w:Toplica dhe w:Graçanica
 4. Nishin, Vranja, Leskovci, Kurshumlia, Piroti, Prokuplia, Dragusha - qytete të banuara me shqiptarë gjerë më 1912-të në Enc.>w:Vilajeti i Kosovës, w:Sanxhaku i Nishit dhe w:Pashalluku i Beogradit
 5. në Enc.>w:Sabit Uka dhe w:Libri Viset që nuk harrohen
 6. në Enc.> w:Vehbi Kajtazi.
 7. Deklaratë e Ministrit të Punëve të jashtme të Shqipërisë Besnik Mustafaj, të cilën e kishte sulmuar Doris Pak Në Enc. w:Besnik Mustafa
 8. Sllobodan Millosheviq i njohur në Evropë dhe Botë si Kasapi i Ballkanit.Në Enc. w:Sllobodan Millosheviq
 9. Marrëveshje në mes Serbis dhe Maqedonisë për kufirin e Kosovës e cila për administratën ndërkombëtare të UNMIK-ut dhe shqiptarët ishte e plavlefshme, pasi që Serbia nuk kishte kopetenca për një gjë të till. Në Enc. w:Marrveshja e Serbisë dhe Maqedonisë për kufirin Kosovë-Maqedoni
 10. Nënshkruesit e letrës së hapur drejtuar Doris Pak-ut; në Enc.> w:Kadri Mani dhe w:Shukrije Bunjaku-Mani.
 11. OKB-Organizata e Kombeve të Bashkuara, BE - Bashkimi Evropian. në Enc.> w:OKB dhe w:BE.
 12. Pavarsia e Kosovës, një proces me pengesa që ka filluar 1999 dhe vazhdon në Enc.> w:Pavarsia e Kosovës.
 13. Ramush Haradinaj; Ish-Kryeministëri i cili përshkakë të politikave të ngjajshme si të Doris Pak-ut, u deshë që të lëshonte postin dhe të mbrohej në procesin e Hagës. në Enc.> w:Ramush Haradinaj.
 14. Dr.Rugova, presiden i parë në Kosovë dhe prirës i lëvzjes paqësore në Kosovë. në Enc.> w:Ibrahim Rugova.
 15. Gazeta kosovare në Enc.> w:Gazeta Epoka e Re, w:Gazeta Fokus, w:Gazeta Koha Ditore, w:Gazeta Çlirimi dhe w:Gazeta Kosovapress.
 16. Pansllavizmi një lëvizje politike sllave. në Enc.> w:Fjalor i Gjuhës së Sotme Shqipe dhe w:Pansllavizmi.
 17. 10 pjesë të Doktrinës së shejt serbe.në Enc.> w:Doktrina e shenjt serbe.
 18. në Enc.> w:Ilia Garashanin dhe w:Naçertania.
 19. në Enc.> w:Programi i Serbisë për depërtimit në det.
 20. në Enc.> w:Programi i Serbisë për likuidimit të shqiptarëve.
 21. në Enc.> w:Vasa Çubrilloviq dhe w:Elaborati i Çubrilloviqit për shqiptarët.
 22. në Enc.> w:Ivo Andriç dhe w:Programi i Ivo Andriçit për shqiptarët.
 23. në Enc.> w:Programi i Moleviçit.
 24. në Enc.> w:Drazha Mihajloviq dhe w:Programi i Drazha Mihajloviqit për shqiptarët.
 25. në Enc.> w:Vasa Çubrilloviq dhe w:Elaborati i Çubrilloviqit II për shqiptarët.
 26. në Enc.> w:Programi serb për shpërnguljen e shqiptarëve.
 27. në Enc.> w:Akademia e Serbisë dhe w:Memorandumi i Akademisë Serbe për Kosovën.
 28. Rushit Ramabaja: ”Mareci i shpresës së mirë” dhe rrëfime të trishta për golgotën e kolonave të Gallapit në Grashticë, Makoc e Llukar” në Enc.> w:Rushit Ramabaja dhe w:Mareci i shpresës së mirë
 29. Megali Idea, një planë program, platëformë e nacionalistëve grekë ; në Enc.> w:Megali Idea, w:Greqia dhe w:Serbia.
 30. Jani Kukti, një nacionalist grekë pro sllavë; në Enc.> w:Jani Kukti.
 31. Kriza Lindore 1870, kundërthënjet e përcjellur me disa marrëveshje të mëshefta për kufinjë pas dështimeve Osmane në Vjenë; në Enc.> w:Kriza Lindore 1870.
 32. Traktati i Shën Stefanit - një marrëveshje gjatë Krizës Lindore; në Enc.> w:Traktati i Shën Stefanit.
 33. Bullharisë Pogradeci, Struga, Dibra, Kërçova, Gostivari, Shkupi, Tetova, Kaçaniku dhe Kumanova; Serbisë Kosovën Veriore; Malit Zi Plavën, Gucinë, Hotin, Grudën, Kelmendin, Rugovën, Ulqinin, Krajën e Anamalin Vise shqiptare të cilat edhe përkundër marrëveshjeve Lidhja e Prizrenit nuk e pranonte të ndaheshin nga Shqipëria; në Enc.> w:Lidhja e Prizrenit dhe w:Lufta e parë Ballkanike.
 34. Nga Frashër Demaj: "SHQIPTARËT NËPËR SHEKUJ", botoi revista "Shqipëria Etnike", nr. 1 dhe 2/1999, f. 6 dhe 4-6. në Enc.> w:Frashër Demaj dhe w:Revista Shqipëria Etnike
 35. Xhon Bolton, një politikan evropian i njohur si kundështarë i shqiptarëve ; në Enc.> w:Xhon Bolton.
 36. Është fjala për shkrimtarin shqiptar në përgjithësi, në këtë rastë jepet teksti i Muharrem Blakaj ; në Enc.> w:Muharrem Blakaj, dhe w:Shkrimtarët shqiptar.
 37. Masakra e Tivarit, një ndër kurthat e Doktrinës së shejt serbe merret edhe si sinonim për kurthat operacionet tjera në fund të luftës së dytë botërore. Nëse merret një paralele Komunizmi 1945, Demokracia 2000 atëherë mund të llogaritet si Masakra e Sebrenicës në stilin komunistë; në Enc.> w:Masakra e Tivarit dhe w:Doktrina e shenjt serbe.
 38. Kolonat e vdekjes përfunduan në Tivar - Nga historiani Sheradin Berisha, shkëputje nga një faqe e plotë,botuar te gazeta "Zëri i ditës", e shtunë-e diel, 2-3 prill 2005, f. 20) në Enc.> w:Sheradin Berisha dhe w:Gazeta Zëri i ditës
 39. Divizion i forcave të armatosura të Jugosllavisë komuniste në Enc.> w:Divizionit IX i APJ-së#Historia
 40. Brigada e forcave të armatosura të Jugosllavisë komuniste dhe Brigada e X e ushtrisë që më vonë paraqitet si Mbrojtja Teritoriale e Malit të Zinë Enc.> w:Brigada XXVII e APJ-së#Historia dhe w:Mbrojtja Teritoriale e Malit të Zi#Brigada X
 41. Brigada e forcave të armatosura të Jugosllavisë komuniste në Enc.> w:Brigada XXVII e APJ-së#Historia
 42. Sremi - qytet në afërsi të cilit ishte krijiuar një frontë luftues të forcve të armatosura pro komuniste dhe pro fashiste;në Enc.> w:Fronti i Sremit
 43. Brigad e përbërë kryesisht nga sgqiptarët;në Enc.> w:Brigada Kosmet e APJ-së
 44. Porosia e Autorit (Kadri Osmani-Mani) për lexuesit e kësaj letre të hapur
 45. 1 prilli - në vende të ndryshme është e lejuar gënjeshtra në formë kurthe, janë të lejuara edhe tallje e shaka serioze; në Enc.> w:1 prill.
 46. Masakra e Srebenicës, është një ndër masakrat më të njohura të kohës më të re në Evropë, ka ndodhur si tradhëti e gjeneralve dhe poliikanëve Evropianë; në Enc.> w:Masakra e Srebenicës.
 47. në Enc.> w:Azem Hajdini dhe libri i tij w:Libri Tragjedia e Tivarit.
 48. Çamëria dhe Toplica janë dy krahina etnike shiptare shkëputja e të cilave asnjëherë nuk është pranuar nga shqiptarët dhe kundërshtimi për shkëputje është bërë publik nga Lidhja e Prizrenit; në Enc.> w:Toplica dhe w:Çamëria
 49. Disa familje të masakruara nga forca të ndryshme të armatosura që ishin të instaluara në Kosovën e okupuar; në Enc.> w:Familja Jashari, w:Familja Popaj, w:Familja Lladrovci, w:Familja Deliu, w:Familja Shehu, w:Familja Batusha, w:Familja Duraku, w:Familja Hajdari, w:Familja Krasniqi, w:Familja Maloku, w:Familja Agani, w:Familja Ramadani, w:Familja Berisha, w:Familja Mehmeti, w:Familja Loku, w:Familja Sejdiu, w:Familja Bunjaku, w:Familja Kastrati, w:Familja Halimi, w:Familja Kelmendi, w:Familja Haxhiu-Kajolli dhe w:Familja Çeku
 50. Botuar te revista “Shqipëria Etnike” nr. 3/1999, f. 2; në Enc.> w:Revista Shqipëria Etnike
 51. Mark Milani, ”JETA DHE ZAKONET E SHQIPTARËVE”, Shtëpia Botuese Arbëria, Tiranë-1995, f. 3 dhe 98. Shqipëroi nga origjinali serbo-kroatisht, Dr. Lazër Radi; në Enc.> w:Mark Milani, w:Libri Jeta dhe Zakonet e Shqiptarëve. w:Shtëpia Botuese Arbëria dhe w:Lazër Radi

Fund
faqe
- Fjalorthi -

Fillim