Jump to content

Letër e hapur eurodeputetes zonjës Doris Pak me kompani/1

Nga Wikibooks

< Ballina
faqe
- 1 -

2 >
.
.
           Letër e hapur eurodeputetes zonjës Doris Pak me kompani 
.
.
   POPULLI SHQIPTAR E POPULLI BOSHNJAK DUHET T’I MBAJË NË SHËNJESTËR ARMIQTË E VET TË SHUMTË: 
   JASUSHI AKASHI, IVO ANDRIQ, XHON BOLTON, DORIS PACK DHE SHUMICËN ABSOLUTE ÇETNIKE-ANDARTE 
                     SERBO-GREKE
.
Shkruan: Kadri Osmani-Mani
.
.
.
                  Reagim apo kërcënim?
.
.
              “Kjo është një çmenduri”, është “çmenduri”, 
         “Është turp që një ministër i Jashtëm shpreh një ide të tillë”, 
         - tha e nervozuar Pack, lidhur me deklaratën e Besnik Mustafajt[1]
.
.
   Moj Evropë he kurva e motit. Evropa e marrutë dhe e ndytë që Zoti ia qorroi të dy sytë.
                                    (At Gjergj Fishta)[2]
.
   T`i përshtatesh natyrës personale të politikanit të pandërgjegjshëm, do të thotë t`i bësh
lajka atij. Të kërkosh drejtësinë dhe të mos e zbatosh atë është mungesë kurajoje. Nëqoftëse ju 
nuk bisedoni me ata që ia vlen të bisedohet, ju humbisni njerëzit. Nëqoftëse ju bisedoni me ata 
të cilët nuk ia vlen të bisedoni, ju humbisni fjalët.
                                   (Heinrich Heiner Geissler)
.
.
     Hë pra, Zonja Doris Pack me kompani, të kujt na qenkan: çmenduria, turpi, verbëria
  dhe tradhtia politike!?!
.
. 
             Ta kërkojmë Toplicën që ta harrojnë Graçanicën![3]
             -----------------------------------------------
     Jam i bindur se armiqtë tanë të egër nuk e dinë historinë e Toplicës? - e pra, 
  Toplica shqiptare ishte ca më e madhe se Kosova në kufijtë e sotëm dhe përfshinte: 
  Nishin, Vranjën, Leskovcin, Kurshumlinë, Pirotin, Prokuplen, Dragushën... [4]
.
  Në tavolinën e punës kam librin më të ri nga Dr. Sabit Uka[5]: ”viset që nuk harrohen - E
  drejta mbi vatrat dhe pasuritë reale dhe autoktone nuk vjetrohet-të dhëna në formë
  rezymeje”- (Arhiv Srbije, Fond: Pokloni i otkupi, K-64, 268, St.-1-9)
.
.
                    

 1. Ka thënë Zonja Doris, Pack TIRANË, 19 mars 2006 ; në Enc.> w:Doris Pak
 2. Ndër gjenerata thuhet të ketë thënë At Gjergj Fishta. në Enc.>w:At Gjergj Fishta
 3. Toplica ishte krahinë shqiptare para 1912-ës, Graçanica afër Prishtinës. në Enc.>w:Toplica dhe w:Graçanica
 4. Qytete të banuara me shqiptarë gjerë më 1912-të në Enc.>w:Vilajeti i Kosovës, w:Sanxhaku i Nishit dhe w:Pashalluku i Beogradit
 5. në Enc.>w:Sabit Uka dhe w:Libri Viset që nuk harrohen

< Ballina
faqe
- 1 -

2 >