Kënga në shkronja/Mazllom Mejzini

Nga Wikibooks
Jump to navigation Jump to search

Mazllom Mejzini
NË ENCIKLOPEDI

Eja t'vejmë kurorë[redakto]

Eja t'vejmë kurorë 
---------------------
Nji ditë bukur 
Kur t´pashë
Rrugës tuj kalu
Nji dhurat ty ta dhashë
Përherë me m´kujtu

Ref.:
Shenjë dashnies t´a dhurova
Për jetë në zemër do të kamë
Trandofile ty të zgjodha
Jo kurr, s´do të harrojë

Ref.:(I)

Qen´ke rritë me dashuri
Mori lule e njomë
Eja gjeje lumturinë
Besnikë do t´qëndrojë

Ref.:
Jetë e lumtur po na pretë
Eja t'vejmë kurorë
Si dy lule në pranëverë
Ne së bashku dorë për dorë

Ref.:(II)

Ref.:(II)
Teksti : ?
Orkestrimi : ?
Muzika : ?
Këndon : Qamili i Vogël dhe Mazllom Mejzinil

Hajde moj buzëburbuqe[redakto]

Hajde moj buzëburbuqe
---------------------------
Hajde, hajde, moj buzëburbuqe
Se pa ty nuk mund të rrijë
Të shëtisim mal´e fushë
Ani t'i kjajmë hallet te dashunisë

Mori lule, moj shebojë
Merrma dorën përmi dorë
Fol e keshë me t'bukren gojë
Se me ty do bajë kunorë

Ref.:
Se pranëverat po kalojnë
Shokë e shoqe m'bájnë zili
E di mirë pra mos t'harrojme
Çysh kemë lidhë moj këtë dashni

Mos ti bojmë zemrat me hallë
Mos t´a ngojmë moj askërkendë
Veç une, ti, dhe fati jonë
Askushë s´mundet t´na largojnë

Ref.:(I)

Hajde, hajde, mori lule burbuqe
Kalun ditë, po kalojne muj vjete
Po t´përbejë n´faqe t´kuqe
Ani te bashkohemi o sa ma´shpejtë

Edhe dalim me shetitë 
Dorë për dore, n´koder e mal
Do të flasim nje dakik
Kur t´shkojim të dy bashkë

Ref.:
Pra njashtu moj, do t´ja bëjmë
Do ta qojmë jetën n´lezet
Askërkendë mos t´a dëgjojmë 
Që t´na prish neve n´këtë jetë 

Do të bohem moj qik i ri
Do të gëzohem me ndonjë fëmijë
Do të bohem babë e nane
Ti pagëzojmë Teute Agron

Ref.:(II)
Teksti : ?
Orkestrimi : ?
Muzika : ?
Këndon : Qamili i Vogël dhe Mazllom Mejzinil

Po të them moj lulja e allit[redakto]

Po të them moj lulja e allit
-------------------------------
Po të thóm moj lule e allit
A ki kajtë ndopak për mu
Se jamë metë si zogë mali
Qysh atë ditë që je feju

Se jamë metë si zogë mali
Qysh atë ditë që je feju

Sa shpejtë m´ke harru
M´qove fjal se t´kanë feju
Do t´marr tjetër, me lanë
Me t´lanë e me t´harru

A t´bjenë mend moj kur në shkollë 
Vetë më thojshe sa të du
Po pse sot, moj vetull hollë
Po i ngonë pleqtë, mu me tradhëtu
 
(?)
Teksti : ?
Orkestrimi : ?
Muzika : ?
Këndon : Qamili i Vogël dhe Mazllom Mejzinil

Na leu dielli[redakto]

Na leu dielli
------------------------
Ref.:
Na leu dielli
Nat´buzë malit
Gjithë dynjanë
E ka ndriçu 

Ref.:(I)

Ref.:
Moj hapsane
Ty t´kaptë zjarrmi
Qysh na i morre 
Këta djemt e ri

Ref.:(II)
 
 Ref.:
 Vaj-vaj, Sy laroshe
 La-la, Me lot të qajë
 Hej-hej, E çojë mendjen 
 Goca ku m´ka mbetë

Ref.:
Çakë prej Durrësit 
Deri n´Shijakë
Qojë fikreti
Si ??

Ref.:(III)

Ref.:
Ku po m´qojnë
Mor qyqare
N´? shkollës
Mbyllë në gjahë?

Ref.:(IV)

 Ref.:(III)
Teksti : ?
Orkestrimi : ?
Muzika : ?
Këndon : Qamili i Vogël dhe Mazllom Mejzinil