Diskutim:Vitviteja/Shqiptarët-Perandoria Osmane

Page contents not supported in other languages.
Shto një temë
Nga Wikibooks

Shënim:

  • Mehmet Ali pasha Maxhari, që u vra në Gjakovë, nuk ishte hungarezë siç besonte populli, por frëng. Edhe ky ishte sikur italiani kont Mariani që kishe ndërruar fenë dhe emrin në Rustem pasha i Libanit, Këtë të fundit e zëvendësoi Vasho Pasha më 18 qershor 1883, por pa pasur nevojë të ndërroj fe e emër.[1]
  1. Vehbi Bala : PASHKO VASA - portret-monografi, botuar në : Pashko Vasa VEPRA 4, Rilindja, Prishtinë 1989.