Vitviteja/Zef Serembe/Vrull

Nga Wikibooks
Jump to navigation Jump to search
VRULL[1]

Zogj të bukur këndojnë me hare,
po zemra do më plasë mua në gji,
i helmuar e shkoj jetën te ky dhe,
mërzitem në katund, në vetmi.

Hapet përpara meje deti i shkëlyer,
që zgjon në trutë e mi mendime shumë,
e shqetësimi zemrën time çjerr,
aq sa vetëm pushoj kur bie në gjumë.

Arbëria matanë detit na kujton,
se na të huaj jemi te ky dhe.
Sa mote shkuan! E zemra s'e harron,
se për turkun mbetëm pa mëmëdhe...


  1. GJUHA SHQIPE PËR TË HUAJ DHE SHQIPTARËT JASHTË ATDHEUT fq.268 Autor: Gj. Shkurtaj dhe E. Hysa. Sh.B. TOENA, Tiranë 2001. ISBN 99927-1-454-9