Vitviteja/Vasil S. Tole

Nga Wikibooks
Vasil S. Tole
NË ENCIKLOPEDI
1963[redakto]
 • 22 nëntor : Në Përmet lind Vasil S. Tole. [1]
1978[redakto]
 • Filloi studimet për violinë në shkollën e mesme artistike “Tefta Tashko Koço”, në Korçë. I kreu më 1982.[2]
1982[redakto]
 • I kreu studimet për violinë në shkollën e mesme artistike “Tefta Tashko Koço”, në Korçë, të filluara më 1978.[2]
 • I filloi mësimet një vjeçare për kompozicion nën drejtimin e Prof. Çesk Zadeja.[2]
1983[redakto]
 • I kreu mësimet një vjeçare për kompozicion nën drejtimin e Prof. Çesk Zadeja.[2]
 • I filloi studimet në degën e Kompozicionit në Institutin e Lartë të Arteve nën drejtimin e Prof. Kozma Lara, të cilat i kreu më diplomim në vitin 1987.[2]
1987[redakto]
 • Diplomohem në degën e Kompozicionit në Institutin e Lartë të Arteve nën drejtimin e Prof. Kozma Lara. Diploma me nr. 2038. Studime të filluara më 1983. [2]
1988[redakto]
 • Fillon punën si Drejtues artistik në pallatin e kulturës “Naim Frashëri” të qytetit të Përmetit, në shërbim të së cilës rrinë deri më 1991. [2]
1991[redakto]
 • Pas katër vite shërbimi lëshon vendin e Drejtuesit artistik në pallatin e kulturës “Naim Frashëri” të qytetit të Përmetit. [2]
 • Filloi shërbimin si Profesor në Fakultetin e Muzikës, Akademia e Arteve-Tiranë, në lëndët e Kompozicionit dhe Folklorit Muzikor Shqiptar; udhëheqes i diplomave të kompozicionit të Kristi Popës-1997, Ilirjan Mihalit-1998, Klodian Qafokut-2003, Eduart Nurkës-2003, Edi Balilit, Skënder Gjylës-2003 etj; diplomave në etnomuziklogji etj. [2]
1992[redakto]
 • Merr pjesë në “International Composers Workshop”, Amsterdam-Sofie.Leksione kompozimi nën udhëheqjen e Ton de Leeuw, Joji Youasa dhe Boris Christof.[2]
 • Merr pjesë si lektor në “First Balkanian Congress of Music”, Delfi-Greqi.[2]
1993[redakto]
 • E gjejmë si iniciator dhe bashkëthemelues i shoqatës së “Muzikës së Re Shqiptare”, antare e “Konferencës Evropiane të Promotorëve të Muzikës së Re”. [2]
1994[redakto]
 • Mbrojti Doktoranturën në etnomuzikologji me punimin me temë “Aspekte historike në evolucionin e muzikës popullore instrumentale të Shqipërisë së Jugut”. Diploma me nr. 3227. [2]
 • Filloi studimet pasuniversitare në kompozicion pranë Folkwang HochschuleEssen-Gjermani, nën drejtimin e Prof. Wolfgang Hufschmidt. I kreu me sukses në vitin 1995. [2]
 • Për herë të dytë merr pjesë në “International Composers Workshop”, Amsterdam-Sofie.Leksione kompozimi nën udhëheqjen e Ton de Leeuw, Joji Youasa dhe Boris Christof.[2]
1995[redakto]
 • I kreu studimet pasuniversitare në kompozicion pranë Folkwang HochschuleEssen-Gjermani, nën drejtimin e Prof. Wolfgang Hufschmidt, të nisura një vit më parë. [2]
 • E gjejmë si iniciator dhe themelues të seksionit shqiptar të “The Rilm Abstract Literature of Music”, New York.[2]
 • Merr funksionin President i Këshillit të Muzikës Shqiptare, anëtar i Këshillit Ndërkombëtar të Muzikës-UNESCO, Paris. Funksione që vazhdojnë edhe më tutje. [2]
 • Fillon antarsin në kolegjumi e “Revistes Letrare”, organ i Lidhjes së Shkrimtarëve dhe Artistëve të Shqipërisë. Antarsi e cila vazhdon edhe më tej.[2]
 • Merr pjesë si lektor në “Interbalkanian Congrees of Music”. Selanik-Greqi. [2]
1996[redakto]
 • I kreu studimet e postdoktoranturës në departamentin e muzikologjisë pranë Universitetit të Athinës.[2]
 • E gjejmë si bashkëthemelues dhe anëtar i kryesisë së seksionit shqiptar të C.I.O.F.F-it. (Komiteti ndërkombëtar i organizimit të festivaleve folklorike). [2]
 • Fillon bashkëpunimin si Bashkëpunëtor i jashtëm i R.T.V Shqiptar për programet muzikore. [2]
1997[redakto]
 • Merr nën drejtimin e tij për tri vite Teatrin e Operas dhe Baletit-Tiranë.[2]
 • Antarsohet në GEMA-Gjermani. Antarsi që edhe më tej vazhdon.[2]
 • e gjejmë si iniciator dhe bashkëthemelues i konkursit ndërkombëtar të muzikës së re “Ton de Leeuw”-Tiranë.[2]
 • Fillon të merret me konsulent artistik të filmave dokumentarë të prodhuara nga R.T.V. Shqiptar, me objekt traditat muzikore popullore. Veprimtari e cila vazhdon ehe më tutje.[2]
 • Merr pjesë në Konferencën e katërt mesdhetare të muzikës. Palermo-Itali. [2]
1998[redakto]
 • 28-30 maj : Merr pjesë simpoziumin “Music analysis and cognotive research on music tradition”. Romë-Itali, 28-30 Maj 1998. [2]
 • korrik : Merr pjesë në “Reydale Festival 1998”, Korrik, Angli.[2]
 • 29-31 gusht : Merr pjesë në konferencën europiane të “Promotorëve të Muzikës së Re”,Schwaz/Tirol, Austri, 29-31 Gusht 1998.[2]
 • Antarsohet në SEM (Shoqata e etnomuzikologëve), Universiteti i Indianës USA, nr. antarësimi 90-1096. Antarsi që edhe më tej vazhdon.[2]
 • Bënë recezenten e librit të Prof. Dr. Ramazan H. Bogdani “Koreografi & art i kultivuar”; konsulent shkencor i librit “Muzika në Shqipëri” bibliografi e artikujve muzikorë në periodikun shqip, e autoreve Katerina Goshi dhe Lili Daja; konsulent shkencor i librit “Për të kujtuar një kohë” (45 vjet TOB), e autorit Riza Hajro.[2]
1999[redakto]
 • 6-9 gusht : Merr pjesë si lektor në takimin e parë ndërkombëtar “Mbi polifoninë popullore”, Delvinaq-Greqi, 6-9 Gusht 1999. [2]
 • Lëshon postin e Drejtorit të Teatrit të Operas dhe Baletit-Tiranë. [2]
 • Fillon të punoi si Bashkëpunëtor i PAYE-Angli, bashkëpunim i cili edhe më tej vazhdon.[2]
 • Antarsohet në IOF (Organizata ndërkombëtare e artit folklorik), Austri. Antarsi e cila edhe më tej vazhdon.[2]
 • E gjejmë si autor dhe formulues të muzikës së filmit dokumentar “Lotët e Kosovës” me regji të Kujtim Çashkut; autor dhe formulues i muzikës i filmit dokumentar “Lojbotash” me regji të Pluton Vasit.[2]
 • Merr pjesë me vepren e tij në “Musica Nova”, Sofie-Bullgari 1999.[2]
2000[redakto]
 • Fitoj titullin e Profesorit të asociuar me vendimin nr. 32, dt. 29.02.2000 të Komisionit të Kualifikimit Shkencor pranë Këshillit të Ministrave Shqipërisë. [2]
 • E gjejmë si Drejtor artistik i “Maratonës së këngës popullore” në TV KLAN.[2]
2001[redakto]
 • Fillon shërbimin si Drejtor i Drejtorisë së Trashëgimisë Kulturore në Ministrinë e Kulturës Rinisë dhe Sporteve të Shqipërisë.[2]
 • E gjejmë si antar i bordit të Art-Kulturës pranë fondacionit SOROS, Tiranë. Antarsi e cila vazhdon edhe më tutje.[2]
 • E gjejmë si Drejtor artistik i “Maratonës së këngës popullore” në TV KLAN.[2]
 • Merr pjesë në finalen e konkursin ndër kombëtar të kompozicionit “Dimitri Mitropoulos", Athinë 2001. [2]
2002[redakto]
 • Merr postin e Kryetarit të grupit të punës për hartimin e ligjit “Për simbolet kombëtare” dhe të ligjit “Për trashëgiminë kulturore”, të cilin e mbanë deri më 2003. [2]
 • Merr funksionin e Drejtuesit të kolanës zyrtare të MKRS-së, “Trashëgimia shpirtërore në CD”; hartues dhe drejtues i botimeve të MKRS: “Trashëgimia kulturore”, akte ligjore dhe nënligjore; Festivali Folklorik Kombëtar, Gjirokastër, akte ligjore dhe nënligjore.[2]
 • Zgjidhet Kryetar i Jurisë së “Takimit II të iso-polifonisë”, Gjirokastër 2002.[2]
 • Merr pjesë në kongresin “Diversiteti kulturor dhe lufta kunder racizmit dhe ksenofobise”, Athinë, Greqi.[2]
2003[redakto]
 • Lëshon postin e Kryetarit të grupit të punës për hartimin e ligjit “Për simbolet kombëtare” dhe të ligjit “Për trashëgiminë kulturore”, të cilin e mbanë deri më 2003. [2]
 • E gjejmë si antar i këshillit shkencor të Institutit të Kulturës Popullore pranë Akademisë së Shkencave, zgjedhur me Vendim të Kryesisë së Akademisë së Shkencave. Antarsi që zgjatë deri më 2007. [2]
 • Merr pjesë në seminarin “Vlerësimi i arritjeve vjetore individuale të nëpunësve civilë”, organizuar nga Instituti i Trajnimit të Administratës Publike, Tiranë 17-19 Nëntor 2003. Vërtetuar me Nr. Certifikate HRM1-04/03/003.[2]
2004[redakto]
 • Fitoj titullin e Profesorit-Drejtues Kërkimesh me vendimin Nr. 102, dt. 29.10. 2004 të Komisionit të Kualifikimit Shkencor pranë Këshillit të Ministrave. [2]
 • Lëshon funksionin e Drejtuesit të kolanës zyrtare të MKRS-së. [2]
2007[redakto]
 • E lëshon antarsin në këshillin shkencor të Institutit të Kulturës Popullore pranë Akademisë së Shkencave, zgjedhur me Vendim të Kryesisë së Akademisë së Shkencave. Antarsi që kishte filluar më 2003. [2]

 1. Wiki - version i regjistruar
 2. 2,00 2,01 2,02 2,03 2,04 2,05 2,06 2,07 2,08 2,09 2,10 2,11 2,12 2,13 2,14 2,15 2,16 2,17 2,18 2,19 2,20 2,21 2,22 2,23 2,24 2,25 2,26 2,27 2,28 2,29 2,30 2,31 2,32 2,33 2,34 2,35 2,36 2,37 2,38 2,39 2,40 2,41 2,42 2,43 2,44 2,45 2,46 2,47 2,48 2,49 2,50 2,51 2,52 2,53 2,54 vaso_tole