Vitviteja/Muhamet Pirraku

Nga Wikibooks
Muhamet Pirraku
NË ENCIKLOPEDI

O moj Shqypni - Shqypnia në robni

1944[redakto]

 • 12 tetor Në fshatin Flamuras të Drenasit (në Drenicë) lind Muhamet Pirraku.

1960[redakto]

 • 10 shtator : Jep betimin para Fazli Graiçevcit
 • 10 tetor : organizoi tri klasat e dyta të Shkollës Bujqësore, të bojkotonin mësimin në gjuhën serbo-kroate, u priu në Këshillin Ekzekutiv të Krahinës së Kosovës dhe mbrojti kërkesën e nxënësve: “Mësimet në Shkollë të zhvillohen në gjuhën shqipe.

1964[redakto]

 • mesi i vitit i përkiste grupit të intelektualëve në formim e sipër, të njohur si “Çeta e Bajo e Çerqiz Topulli”,

1968[redakto]

 • 7 prill shkrimin e parë nga fusha e historisë së kulturës e botoi si absolvent në histori

1976[redakto]

 • 29 tetor Magjistron në Zagreb me tezën: Rinia përparimtare e Kosovës 1919-1941

1979[redakto]

 • Gjashtë muaj specializoi në fushë të historisë së kulturës në Institutin e Romanistikës-Gjermanistikës së Universitetin e Vjenës, më 1979/80


1981[redakto]

 • 4 gushtit - 4 gusht 1982 u mbajt në burgjet e qarkut të Prishtinës, të Mitrovicës dhe të Sarajevës, kurse jashtë Institutit Albanologjik deri më 13 dhjetor 1983.

1982[redakto]

 • 4 gusht - lirohet nga burgu
 • Nga vjeshta e vitit 1982 deri në dimrin e vitit 1983 punoi mjeshtër, murator e projektues, në Ndërtimtari të lartë.

1983[redakto]

 • 13 dhjetor - hynë në institutin Albanologjik.

1988[redakto]

29 dhjetor : doktoroi , në Degën e Historisë së Universitetit të Prishtinës, në tezën: “Kultura shqiptare prej viteve 70 të shekullin XVIII deri në vitin 1878”.