Vitviteja/Momçillo Trajkoviq

Nga Wikibooks
Momçillo Trajkoviq
NË ENCIKLOPEDI
Momčilo Trajković

1950[redakto]

 • 5 nëntor - Në Çagllavicë, Serbi, më 5 nëntor 1950, lind Momçillo Trajkoviq.[1]

1978[redakto]

 • Fillon si bashkëpunëtor profesional dhe këshilltar i sekretarit krahinor për punë të KSA Kosovës, 1978-1986;[1]

1979[redakto]

 • Vazhdon si bashkëpunëtor profesional dhe këshilltar i sekretarit krahinor për punë të KSA Kosovës, 1978-1986;[1]

1980[redakto]

 • Vazhdon si bashkëpunëtor profesional dhe këshilltar i sekretarit krahinor për punë të KSA Kosovës, 1978-1986;[1]

1981[redakto]

 • Vazhdon si bashkëpunëtor profesional dhe këshilltar i sekretarit krahinor për punë të KSA Kosovës, 1978-1986;[1]

1982[redakto]

 • Vazhdon si bashkëpunëtor profesional dhe këshilltar i sekretarit krahinor për punë të KSA Kosovës, 1978-1986;[1]

1983[redakto]

 • Vazhdon si bashkëpunëtor profesional dhe këshilltar i sekretarit krahinor për punë të KSA Kosovës, 1978-1986;[1]

1984[redakto]

 • Vazhdon si bashkëpunëtor profesional dhe këshilltar i sekretarit krahinor për punë të KSA Kosovës, 1978-1986;[1]
 • Boton publikacionin “Pse Kosova nuk mund të bëhet republikë” (“Zašto Kosovo ne može biti republika”[2] ) në vitin 1984,[1]

1985[redakto]

 • Vazhdon si bashkëpunëtor profesional dhe këshilltar i sekretarit krahinor për punë të KSA Kosovës, 1978-1986;[1]
 • Boton publikacionin “Problemet e punëtorëve në diasporë dhe mundësia e kthimit të tyre në Kosovë” 1987 (“Problemi radnika u inostranstvu i mogućnost njihovog povratka na Kosovo” 1985[2]}[1]

1986[redakto]

 • Pushon funksionin si bashkëpunëtor profesional dhe këshilltar i sekretarit krahinor për punë të KSA Kosovës, 1978-1986;[1]
 • Merr postin Sekretar ekzekutiv i komitetit komunal të Lidhjes Komuniste të Prishtinës, 1986-1990;[1]

1987[redakto]

 • Vazhdon në postin Sekretar ekzekutiv i komitetit komunal të Lidhjes Komuniste të Prishtinës, 1986-1990;
 • Fillon të punojë si shërbëtorë për Millosheviqin deri më 1992.[1]
 • Bashkëthemelues i SPS-së.
 • Boton publikacionin “Problemet e punëtorëve në diasporë dhe mundësia e kthimit të tyre në Kosovë” 1987 (“Problemi radnika u inostranstvu i mogućnost njihovog povratka na Kosovo” 1985[2]}[1]
 • Boton “Kosovo i institucionalizovani nacionalizam” 1987[2]

1988[redakto]

 • Vazhdon si shërbëtor i Millosheviqit nga 1987-ta deri më 1992-ta.[1]
 • Vazhdon në postin Sekretar ekzekutiv i komitetit komunal të Lidhjes Komuniste të Prishtinës, 1986-1990;[1]
 • Angazhohet si Anëtar i Komitetit Qëndror (CK) të Lidhjes së Komunistëve (SK) të Serbisë, 1988-1990;[1]

1989[redakto]

 • Vazhdon si shërbëtor i Millosheviqit nga 1987-ta deri më 1992-ta.[1]
 • Vazhdon në postin Sekretar ekzekutiv i komitetit komunal të Lidhjes Komuniste të Prishtinës, 1986-1990; [1]
 • Vazhdon si Anëtar i Komitetit Qëndror (CK) të Lidhjes së Komunistëve (SK) të Serbisë, 1988-1990;[1]

1990[redakto]

 • Vazhdon si shërbëtor i Millosheviqit nga 1987-ta deri më 1992-ta.[1]
 • Lirohet nga posti Sekretar ekzekutiv i komitetit komunal të Lidhjes Komuniste të Prishtinës, 1986-1990;[1]
 • Lirohet nga Antarsia në Komitetin Qëndror (CK) të Lidhjes së Komunistëve (SK) të Serbisë, 1988-1990;[1]
 • I jepet posti i Nënkryetarit të Qeverisë së Serbisë, 1990-1991;[1]
 • I jepet posti Anëtarë i kryesisë së Komitetit Olimpik Jugosllav (JOK), 1990-1992.[1]

1991[redakto]

 • Vazhdon ngushtë në shërbim të Millosheviqit nga 1987-ta deri më 1992-ta.[1]
 • Vazhdon në postin Anëtarë i kryesisë së Komitetit Olimpik Jugosllav (JOK), 1990-1992.[1]
 • Lirohet nga posti Nënkryetarit të Qeverisë së Serbisë, 1990-1991;[1]
 • Zgjidhet deputet në Kuvendin e Serbisë për mandatin, 1991-1993;[1]

1992[redakto]

 • Lirohet nga shërbimet të filluar më 1987-ta për Millosheviqin.[1]
 • Lirohet nga posti Anëtarë i kryesisë së Komitetit Olimpik Jugosllav (JOK), 1990-1992.[1]
 • Vazhdon si deputet në Kuvendin e Serbisë për mandatin, 1991-1993;[1]
 • Shkroi fejtonin politik, “Kosova shkëlqimi dhe mgrysja e politikës serbe” 1992 {“Kosovo sjaj i sumrak srpske politike” 1992[2]};[1]

1993[redakto]

 • Lirohet nga funksioni deputet në Kuvendin e Serbisë për mandatin, 1991-1993;[1]

1997[redakto]

 • Merr postin Kryetar i Lëvizjes Serbe të Rezistencës – lëvizjes demokratike që nga themelimi në vitin 1997 dhe drejtor i përgjithshëm i kompanisë bujqësore RATAR (Lavërtari) në Laplasellë.[1]

2000[redakto]

 • Fillon bashkëpunimin e afërt me Zoran Gjingjiqin 2000-2003;[1]
 • Merr postin Anëtar i Kryesisë së Opozitës Demokratike të Serbisë –DOS [1]
 • Së bashku me Peshkopin Artemije është autor i alternativës demokratike ndaj politikës së Millosheviqit në Kosovë dhe Serbi;[1]

2001[redakto]

 • Vazhdon bashkëpuniminin e afërt me Zoran Gjingjiqin 2000-2003;[1]
 • Zgjidhet deputet në Kuvendin e Serbisë për mandatin, 2001-2003;[1]
 • Merr postin Kryetar i Komitetit Federativ për Kosovë dhe Metohi në Qeverinë e Republikës Federative të Jugosllavisë gjatë vitit 2001;[1]

2002[redakto]

 • Vazhdon bashkëpuniminin e afërt me Zoran Gjingjiqin 2000-2003;[1]
 • Vazhdon postin deputet në Kuvendin e Serbisë për mandatin, 2001-2003;[1]

2003[redakto]

 • Mbyll bashkëpuniminin e afërt me Zoran Gjingjiqin 2000-2003;[1]
 • Lirohet nga posti deputet në Kuvendin e Serbisë për mandatin, 2001-2003;[1]

2005[redakto]

 • Merr postin nënkryetar i Lidhjes së Shahistëve të Serbisë nga viti 2005.[1]
 • Merr postin anëtarë i Këshillit Shtetëror të Serbisë për Kosovë dhe Metohi, 2005-2007;[1]

2006[redakto]

 • Vazhdon postin anëtarë i Këshillit Shtetëror të Serbisë për Kosovë dhe Metohi, 2005-2007;[1]

2007[redakto]

 • Liron postin anëtarë i Këshillit Shtetëror të Serbisë për Kosovë dhe Metohi, 2005-2007;[1]
 • Shkruanë librin “Kosova mision i (pa)mundur” (“Kosovo (ne)moguća misija”[2]). [1]

2010[redakto]

 • 28 prill: Gjatë krijimit të Vitvitejasë Momçillo Trajkoviq, haset dallime mes versionit shqip dhe serbishtë në faqen e publikuar nga ana e "Media Centres Çakllavicë" në internet.[3]

Burimi i të dhënave[redakto]

 1. 1,00 1,01 1,02 1,03 1,04 1,05 1,06 1,07 1,08 1,09 1,10 1,11 1,12 1,13 1,14 1,15 1,16 1,17 1,18 1,19 1,20 1,21 1,22 1,23 1,24 1,25 1,26 1,27 1,28 1,29 1,30 1,31 1,32 1,33 1,34 1,35 1,36 1,37 1,38 1,39 1,40 1,41 1,42 1,43 1,44 1,45 1,46 1,47 1,48 1,49 1,50 MCG Momçillo Trajkoviq
 2. 2,0 2,1 2,2 2,3 2,4 2,5 MCG : Momčilo Trajković
 3. H.Zh. Në versionin shqip nuk figuron titulli i botimit “Kosovo i institucionalizovani nacionalizam” 1987