Vitviteja/Kostandin Kristoforidhi/Gjahu i malësorëve

Nga Wikibooks
Jump to navigation Jump to search

"GJAHU I MALËSORËVE"[1]

-Ç'muaj është tashi?
-Kallënduar.
-Sa ka muaji sot?
-Sot ka pesmbëdhjetë ditë.
-Thuaj se dolli edhe ky muaj.
-Është kohë e bukurë.
-Ka bërë mot të mirë.

-A dalëmë nesër për gjah?
-Dalëmë.
-Me të vërtetë?
-Po, besa.
-Mbë, ç'anë?
-Vemi ndë Malt të Tomorrit.
-Po atje të vemë e të gjuajmë, sepse atje ka mjaft egërsira. Atje ka edhe bisha, atje ka derra t'egërë, e ujq e çakaj, e harusha, e ndrej, e kapruaj, e dhi t'egëra, e dhelpëra, e lepuj. Po atje ka dhe thllëna mali: ndë marrishin erë qëntë e të biemë në ndonjë tufë të madhe, kemi për të vrarë shumë nga ato. Nesër pra të dalëmë për gjah.
- Fort mirë.


  1. GJUHA SHQIPE PËR TË HUAJ DHE SHQIPTARËT JASHTË ATDHEUT fq.264 Autor: Gj. Shkutaj dhe E. Hysa. Sh.B. TOENA, Tiranë 2001. ISBN 99927-1-454-9