Vitviteja/Klubi i Romës

Nga Wikibooks
Klubi i Romës
NË ENCIKLOPEDI
Klubi i Romës
1968

Mr. w:Sadikou Ayo Alao, Benin
Prof. w:Assia Bensalah Alaoui, Morocco
Ms. w:Eda Coutinho Barbosa Machado de Souza, Brazil
Ms. w:Estela de Magelhaes Barbot, Portugal
Ambassador w:Benjamin Bassin, Finland
The Hon. w:Shlomo Ben-Ami, Israel
Ms. w:Janine Benyus, USA
Mr. w:Jérôme Bindé, France
Mr. w:Juan Luis Cebrian, Spain
Dr. w:Derrick de Kerckhove, Canada
Ambassador w:Mauricio de Maria y Campos, Mexico
Dr. w:Ricardo Diez-Hochleitner, Spain
Mr. w:Isidro Faine Casas, Spain
The Hon. w:José María Figueres Olsen, Costa Rica
Prof. w:Arnoldo José Gabaldon, Venezuela
Prof. w:Alberto Gasparini, Italy
Mr. w:Gerardo Gil-Valdivia, Mexico
Prof. w:Paulo Alcantara Gomes, Brazil
Prof. w:Heitor Gurgulino de Souza, Brazil
Prof. w:Orhan Güvenen, Turkey
Prof. w:Talat S. Halman, Turkey

1968[redakto]

  • prill: Një grupë i vogël i shoqërive dhe personaliteteve me ndikim në lëmit shoqërore dhe shkencore, i përzier ndërkombëtar me iniciativen e industrialistit italian Aurelio Peccei dhe shkencëtarit skocez Alexander King takohen në Romë dhe kuvendojnë për dilema afatgjate.[1]

1972[redakto]

  • Ritja e rrethit e krijuar pas tubimit të 1968, shakton lajmrimin e parë për "Klubin e Romës" (Clube of Rome)[1]

2000[redakto]

  • Krijohet Think Tank 30, e njohur me shkurtesen tt30.[1]

2008[redakto]

  • fillim: Klubi e ndrron vendin e qendres nga Hamburgu, Gjermani në Winterthur (Kantoni Zurich), Zvicërr.[1]
  • maj: KiR startoi programin e ri 3 vjeçar Caku i Ri për Zhvillimin Botërorë (A New Path for World Development )[1]

të dhëna[redakto]

sipas:

  1. 1,0 1,1 1,2 1,3 1,4 www.clubofrome.org ; nxjerr më 30 korrik 2009.