Vitviteja/Isa Mustafa

Nga Wikibooks
Isa Mustafa
NË ENCIKLOPEDI
Isa Mustafa
Vetë i keni fajet, vetë po gjuni

1951[redakto]

 • 15 maj - Në fshatin e komunës së Prishtinës në Prapashticë lindi Isa Mustafa.[1][2]

1974[redakto]

 • I.M. Punën dhe ekspertizën profesionale e fillori fillojë nga viti 1974 si pedagog në Universitetin e Prishtinës.[1][2]

1984[redakto]

 • I.M. merr postin e Kryetarit të Qeverisë[3] Komunale të Prishtinës (1984-1988).[1][2]

1985[redakto]

 • I.M. vazhdon të shërbej si Kryetar i Qeverisë[3] Komunale të Prishtinës (1984-1988).[1][2]

1986[redakto]

 • I.M. vazhdon të shërbej si Kryetar i Qeverisë[3] Komunale të Prishtinës (1984-1988).[1][2]

1987[redakto]

 • I.M. vazhdon të shërbej si Kryetar i Qeverisë[3] Komunale të Prishtinës (1984-1988).[1][2]

1988[redakto]

 • I.M. përfundon shërbimin si Kryetar i Qeverisë[3] Komunale të Prishtinës (1984-1988).[1][2]

1990[redakto]

 • I.M. në periudhën e viteve 1990-1999, pas shpalljes së Kushtetutës së Kaçanikut, është ndjekur nga regjimi serb dhe ka qëndruar jashtë vendit, kryesisht në Gjermani, Zvicër, Shqipëri, Slloveni dhe Kroaci, ku si Ministër i Ekonomisë dhe Financave ka qenë njëri nga ideatorët dhe themeluesit e “Sistemit të Financimit të Republikës së Kosovës”[2]

1991[redakto]

 • I.M. përshkakë të përndekjes nga regjimi i Beogradit është me vendbanim jashtë Kosovës {1990-1999}.[2]
 • I.M. në postin Drejtor i Entit për Plan dhe Zhvillim të Kosovës dhe Ministër i Ekonomisë dhe Financave të Republikës së Kosovës (1991-1999)[1][4][2]

1992[redakto]

 • I.M. përshkakë të përndekjes nga regjimi i Beogradit është me vendbanim jashtë Kosovës {1990-1999}.[2]
 • I.M. vazhdon të jetë në postin Drejtor i Entit për Plan dhe Zhvillim të Kosovës dhe Ministër i Ekonomisë dhe Financave të Republikës së Kosovës (1991-1999)[1][4][2]

1993[redakto]

 • I.M. përshkakë të përndekjes nga regjimi i Beogradit është me vendbanim jashtë Kosovës {1990-1999}.[2]
 • I.M. vazhdon të jetë në postin Drejtor i Entit për Plan dhe Zhvillim të Kosovës dhe Ministër i Ekonomisë dhe Financave të Republikës së Kosovës (1991-1999)[1][4][2]

1994[redakto]

 • I.M. përshkakë të përndekjes nga regjimi i Beogradit është me vendbanim jashtë Kosovës {1990-1999}.[2]
 • I.M. vazhdon të jetë në postin Drejtor i Entit për Plan dhe Zhvillim të Kosovës dhe Ministër i Ekonomisë dhe Financave të Republikës së Kosovës (1991-1999)[1][4][2]

1995[redakto]

 • I.M. përshkakë të përndekjes nga regjimi i Beogradit është me vendbanim jashtë Kosovës {1990-1999}.[2]
 • I.M. vazhdon të jetë në postin Drejtor i Entit për Plan dhe Zhvillim të Kosovës dhe Ministër i Ekonomisë dhe Financave të Republikës së Kosovës (1991-1999)[1][4][2]

1996[redakto]

 • I.M. përshkakë të përndekjes nga regjimi i Beogradit është me vendbanim jashtë Kosovës {1990-1999}.[2]
 • I.M. vazhdon të jetë në postin Drejtor i Entit për Plan dhe Zhvillim të Kosovës dhe Ministër i Ekonomisë dhe Financave të Republikës së Kosovës (1991-1999)[1][4][2]

1997[redakto]

 • I.M. përshkakë të përndekjes nga regjimi i Beogradit është me vendbanim jashtë Kosovës {1990-1999}.[2]
 • I.M. vazhdon të jetë në postin Drejtor i Entit për Plan dhe Zhvillim të Kosovës dhe Ministër i Ekonomisë dhe Financave të Republikës së Kosovës (1991-1999)[1][4][2]

1998[redakto]

 • I.M. përshkakë të përndekjes nga regjimi i Beogradit është me vendbanim jashtë Kosovës {1990-1999}.[2]
 • I.M. vazhdon të jetë në postin Drejtor i Entit për Plan dhe Zhvillim të Kosovës dhe Ministër i Ekonomisë dhe Financave të Republikës së Kosovës (1991-1999)[1][4][2]

1999[redakto]

 • I.M. përshkakë të përndekjes nga regjimi i Beogradit është me vendbanim jashtë Kosovës {1990-1999}.[2]
 • I.M. përfundon të jetë në postin Drejtor i Entit për Plan dhe Zhvillim të Kosovës dhe Ministër i Ekonomisë dhe Financave të Republikës së Kosovës (1991-1999)[1][4][2]

2006[redakto]

 • shkurt - Nga Muaji shkurt të vitit 2006 deri në zgjedhjen e tij për Kryetar të Komunës, në dhjetor të vitit 2007 ka qenë Këshilltar i Lartë i Presidentit të Republikës së Kosovës. (Kabineti Sejdiu} [2]

2007[redakto]

 • dhjetor - I.M. bëhet i njohur për opinionin e gjërë gjatë zgjedhjeve për kryetar të komunës së Prishtinës, për fjalorin e ashpër, realist.[5]
 • dhjetor - I.M. pushonë të qenurit Këshilltar i Lartë i Presidentit të Republikës së Kosovës (Kabineti Sejdiu)[2]
 • dhjetor - I.M. si kandidat i Lidhjes Demokratike të Kosovës, zgjidhet Kryetar i Komunës së Prishtinës. [1]

2008[redakto]

 • I.M. vazhdon mandatin e Kryetarit të Komunës së Prishtinës, të marr më 2007.[1][2]

2009[redakto]

 • I.M. vazhdon mandatin e Kryetarit të Komunës së Prishtinës, të marr më 2007.[1]
 • dhjetor I.M. rizgjidhet në funksion të Kryetarit të Komunës së Prishtinës me një mandat katërvjeçar.[1][2]

2010[redakto]

 • I.M. vazhdon mandatin katervjeçar të Kryetarit të Komunës së Prishtinës, të marr më 2009.[1][2]

2011[redakto]

 • I.M. vazhdon mandatin katervjeçar të Kryetarit të Komunës së Prishtinës, të marr më 2009.[1][2]
 • I.M. i bshkohet kabinetit të Presidentes Jahjaga si këshilltar për ekonomi.[1]

Dëftime[redakto]

 1. 1,00 1,01 1,02 1,03 1,04 1,05 1,06 1,07 1,08 1,09 1,10 1,11 1,12 1,13 1,14 1,15 1,16 1,17 1,18 1,19 1,20 1,21 1,22 Amza e Presidetit të Kosovës; Kabineti Jahjaga; Isa Mustafa - këshilltar për ekonomi.
 2. 2,00 2,01 2,02 2,03 2,04 2,05 2,06 2,07 2,08 2,09 2,10 2,11 2,12 2,13 2,14 2,15 2,16 2,17 2,18 2,19 2,20 2,21 2,22 2,23 2,24 2,25 2,26 2,27 2,28 2,29 2,30 2,31 Biografia në amzen zyrtare Isa Mustafa
 3. 3,0 3,1 3,2 3,3 3,4 H.Zh: Qeverisë? - supozim Qeverisjes
 4. 4,0 4,1 4,2 4,3 4,4 4,5 4,6 4,7 4,8 Është e paçartë a) ka pasur dy postet apo ka pasur kalim nga njëri në tjetrin; b.} termi "Republikës së Kosovës" nuk është i kjarrtë bëhet fjal për funksione në sistemin e ish-Jugosllavisë, apo pas shpalljes së Kushtetutës së Kaçanikut, demek pas shpartallimit të Kuvendit Krahinor.Shiko #1990 - Në periudhën e viteve 1990-1999, pas shpalljes së Kushtetutës së Kaçanikut, është ndjekur nga regjimi serb dhe ka qëndruar jashtë vendit, kryesisht në Gjermani, Zvicër, Shqipëri, Slloveni dhe Kroaci, ku si Ministër i Ekonomisë dhe Financave ka qenë njëri nga ideatorët dhe themeluesit e “Sistemit të Financimit të Republikës së Kosovës”.
 5. Hipi Zhdripi kujtesa