Vitviteja/Deg' e shoqërisë së Stambollit për vivlla shqipe

Nga Wikibooks

Momentalish shërben si kuti e rraqeve ... në themelim e sipër...po munesh me përdor të dhëna nën kushte e caktuara, shkurt citimit të burimit. Ska dertë edhe nëse i shkrun citimet e 3-4 nënfishta, ai i ki pa shkronjat mas filmave të Holivudit.

vepra të rëndësishme të shtypura në shtypshkronjën e Drita-së (D.Sh.S.V.Sh)

  • Naim Frashëri, E këndimit çunavet. Këndonjotoreja. Copa e parë (1886) E këndimit çunavet. Këndonjotoreja. Copa e dytë. (1886), Istori e përgjithshme për mësonjëtoret të para (1886), Vjersha për mësonjëtoret të para (1886), Bagëti e Bujqësija (1886), Dituritë për mësonjëtoret të para (1888), Lulet e Verës (1890), Mësime (1894), Istoria e Skënderbeut (1898), etj.;[1]
  • Jani Vreto, Numratorja (1886), Mirëvetija (1886) dhe Radhuashkronjë (1886);[1]
  • Sami Frashëri : Shkronjëtore e gjuhës shqip (1886), Dheshkronjë (1888) dhe Shqiperia ç'ka qenë, ç'është e ç'do të bëhet? (1899)[1]
Adresa: Rruga Politiei numër 9 Bukuresht, e vendosur në shtëpinë e Sotir Tarpo[2]
rreth 1888 kishte mbi 2000 anëtarë.[1]  1. 1,0 1,1 1,2 1,3 Rexhep Qosja : ASDRENI Jeta dhe vepra e tij - monografi, botimi i dytë. RILINDJA Redaksia e botimeve, Prishtinë 1987.
  2. << Visar Dodani, Memoriet e mija Albania, Constantza 1930, f.8 >> nxierrur nga : Rexhep Qosja : ASDRENI Jeta dhe vepra e tij - monografi, botimi i dytë. RILINDJA Redaksia e botimeve, Prishtinë 1987.