Jump to content

Vitviteja/Ali Asllani/La Bulgarie

Nga Wikibooks

Gazeta bullgare "La Bulgarie" në Sofje, më 29 mars 1930, me rastin e largimit të Ali Asllanit nga kryeqteti bullgar, ndër tjera shkruan:

... Në vazhdim të karierit të tij plot lëvizje dhe të kryer mirë, u dëftua me radhë funksionar i aftë e diplomatik i mbaruar. Kushdo që e njeh është dakort me ëmbëlsinë e karakterit të tij dhe me çquarësinë e mënyrave të sjelljes së tij. Modetia e tij bën që t'u vijë keq më të vërtetë të gjithë atyreve që e kanë njohur, jo vetëm si funsionar e diplomatik, por edhe si filosof, letrar e vjerështar. Me të vërtetë fryma e tij poetike është një nga shkaket e sipathisë që ay ka tërhequr...

Z. Asllani do të bërë nderë me kujtimin e një njeriu me një intelegjecë origjinale e me një mirësi të madhe.