Vitviteja/Agim Gjakova

Nga Wikibooks
Agim Gjakova
Jeta dhe Vepra
Agim Gjakova
Dëftime për artikuj në projektin "Wiki Libra"
Pjesë nga:
Për Azemin, ... :
Dëftime për projekte jashtë projektit "Wiki Libra"

NË ENCIKLOPEDI
Vitviteja#


#data #të dhëna #burime

... Hipi Zhdripi select ...

1935[redakto]

 • 11 korrik : Në Kavaj lind Agim Gjakova.[1]

1952[redakto]

 • A.Gj. fillon të punoi si mësimdhënës në shkollat fillore në Lipjan dhe Mitrovicë, Kosovë (deri më 1954). [1]

1954[redakto]

 • A.Gj. fillon me botime të shkrimeve. [1]

1958[redakto]

 • A.Gj. fillon studimet 4 vjeçare në Universitetin e Beogradit, Fakultetin e Filozofisë. [1]

1962[redakto]

 • A.Gj. i botohet shkrimi poetik "... dhe ata thanë se është një vend në botë" (“… and they say that there is peace in the world”), Tiranë, Shqipëri. [1]

1966[redakto]

 • A.Gj. fillon studimet shetsë (batchel) për mësues të anglishtes dhe për gjuhën dhe letërsin shqipe në Fakultetin e Filologjisë, Tiranë, Shqipëri. [1]
 • A.Gj. punon si redaktor përkthyes pranë Agjencisë Telegrafike Shqiptare, Tiranë, Shqipëri. [1]

1967[redakto]

 • A.Gj. i botohet shkrimi poetik "Kënga e Drinit të bardhë" (“The song of White Drini”), 1967, Tiranë, Shqipëri. [1]

1970[redakto]

 • A.Gj. punonë si mësimëdhënës i gjuhës angleze në Tiranë, Shqipëri. [1]
 • A.Gj. i botohet shkrimi poetik "Kjo është Shqipëria", (“This is Albania”), 1970, Tiranë, Shqipëri. [1]

1972[redakto]

 • A.Gj. i botohet shkrimi poetik "Prespektiva", (“The Perspective”), 1972, Tiranë, Shqipëri. [1]

1976[redakto]

 • A.Gj. i botohet proza "Në kërkim të vërtetës",(“In the search of the truth”), 1976, Tiranë, Shqipëri. [1]

1977[redakto]

 • A.Gj. i botohet proza "Gjetje të reja",(“The new foundings”), 1977, Tirnë, Shqipëri. [1]

1979[redakto]

 • A.Gj. i botohet proza "Avulli vije",("La vapeur

vient”), 1979, Tiranë, Shqipëri. [1]

1980[redakto]

 • A.Gj. pregatiti skenarin "Ura",(“The bride”), 1980, Tiranë, Shqipëri. [1]

1982[redakto]

 • A.Gj. i botohet proza "Drita e hijes së një vendi",(“The light-shdows of a town”), 1982, Tiranë, Shqipëri. [1]

1983[redakto]

 • A.Gj. i botohet proza "Nën hijen e pavarsisë",(“Under the shadow of the Independence”), 1983, Tiranë, Shqipëri. [1]

1984[redakto]

 • A.Gj. pregatiti skenarin "Fundi i hakmarrës së përgjakur", (“The end of a blood revenge”), 1984, Tiranë, Shqipëri. [1]

1985[redakto]

 • A.Gj. i botohet shkrimi poetik "Obeliksi", (“Obelisc”), 1985, Tiranë, Shqipëri. [1]

1986[redakto]

 • A.Gj. pregatiti skenarin "Guri i besës",(“The stones of Besa”), 1986, Tiranë, Shqipëri. [1]

1989[redakto]

 • A.Gj. punon si përpilues të skenave në studion filmike "Shqipëria e Re", Tiranë, Shqipëri. [1]

1993[redakto]

 • A.Gj. punon si shkrimtar në profesion të lirë. [1]

1995[redakto]

 • A.Gj. i botohet shkrimi poetik "E gjuajta ëndrrën me gurë", (“I hit the dreams with stones”), 1995, Tiranë, Shqipëri. [1]

1997[redakto]

 • A.Gj. i botohet drama "Bumerangu", “Bumerang”, 1997, Tiranë, Shqipëri. [1]

1998[redakto]

 • A.Gj. i botohet shkrimi poetik "dhe vdiq", (“Dare and die”), 1998, Prishtinë, Kosovë. [1]
 • A.Gj. i botohet shkrimi poetik "Deti", (“The sea”), 1998, Tiranë, Shqipëri. [1]

2000[redakto]

 • A.Gj. fillon të punojë si redaktor përgjegjës i rubrikës së kulturës në gazetën "Bota sot", Prishtinë, Kosovë. [1]

2003[redakto]

 • A.Gj. i botohet shkrimi poetik "Kufiri i imagjinuar", (“The imaginary border”), 2003, Prishtinë, Kosovë. [1]
 • A.Gj. i botohet proza "Shtëpia në mes të rrugës",(“The house in the cross-road”), 2003, Prishtinë, Kosovë. [1]
data[redakto]
të dhëna[redakto]

sipas:

 1. 1,00 1,01 1,02 1,03 1,04 1,05 1,06 1,07 1,08 1,09 1,10 1,11 1,12 1,13 1,14 1,15 1,16 1,17 1,18 1,19 1,20 1,21 1,22 1,23 1,24 1,25 1,26 1,27 1,28 PEN Qendra e Kosoves: Agim Gjakova më 16 Gusht 2009 02:07 , në amzën myweb.tiscali.co.uk
burime[redakto]