Jump to content

Vitviteja/Agim Çavdarbasha

Nga Wikibooks
Agim Çavdarbasha
NË ENCIKLOPEDI

1944[redakto]

 • - U lind në Pejë.[1]


1963[redakto]

 • - Kreu Shkollën e Mesme të Artit në Pejë. [1]


1969[redakto]

 • - U diplomua në Degën e Skulpturës në Akademinë e Arteve në Beograd, në klasën e prof. Vojislav Vujisiq.[1]
 • - Hapi ekspozitën e parë të pavarur në Galerinë e Shtëpisë së Rinisë në Beograd.[1]
 • - Mori pjesë në Simpoziumin e skulpturës bashkëkohore në Arangjellovac.[1]
 • - Mori Çmimin për Talentë të Rinj të gazetës "Borba".[1]


1970[redakto]

 • - U bë anëtar i SHAF të Kosovës dhe mori pjesë në të gjitha ekspozitat kolektive të saj.[1]


1971[redakto]

 • - Kreu studimet pasuniversitare në Akademinë e Arteve në Lublanë, në klasën e prof. Zdenko Kalin.[1]
 • - Ekspozoi me grupin AAF të Lublanës në "Mestna Galerija".[1]
 • - Mori Çmimin e Preshernit të Universitetit të Lublanës.[1]


1972[redakto]

 • - Mori pjesë në Bienalin IX të Aleksandrisë në Egjipt.[1]


1973[redakto]

 • - Ekspozoi në Sallonin e Tetorit në Beograd dhe në Bienalin e Plastikës së Vogël në Murska Sobota.[1]


1974[redakto]

 • - U zgjodh pedagog i Akademisë së Arteve Figurative në Prishtinë.[1]


1975[redakto]

 • - Hapi ekspozitën personale të portretit në Foajeun e TPK në Prishtinë.[1]
 • - Ekspozoi në Bienalin II të Plastikës së Vogël. [1]


1977[redakto]

 • - Ekspozon me grupin "Juni" në Lublanë dhe Kranj - në Trinalin V të artit jugosllav në Beograd dhe - në Bienalin III të Plastikës së Vogël.


1978[redakto]

 • - Merr pjesë në Ekspozitën e artit kosovar në Këln dhe Paris, - në ekspozitën e skulpturës jugosllave në Hungari, Rumani dhe Bullgari dhe - në ekspozitën e e artit bashkëkohor jugosllav në Australi dhe Zelandë të Re.[1]
 • - Merr Çmimin e Dhjetorit të Kuvendit të KSA të Kosovës dhe - Çmimin e Sallonit Pranveror të SHAFK.[1]


1979[redakto]

 • - Hap ekspozitën e pavarur në "Mala galerija" në Lublanë dhe - merr pjesë në Bienalin V të plastikës së vogël. - në Simpoziumin e skulpturës bashkëkohore të Universitetit të Prishtinës.[1]


1980[redakto]

 • - Merr pjesë në ekspozitën ekologjike në Maribor, - në simpoziumin Mozaiku në Hapësirë në Vela Luka, Korçullë,[1]


1981[redakto]

 • - Hap ekspozitën e pavarur në Galerinë e Arteve, Prishtinë. [1]


1982[redakto]

 • - Ekspozita e pavarur (me M. Mulliqin) në galerinë "Forum" të Zagrebit.[1]


1986[redakto]

 • - Ekspozita e pavarur ne Klubin e Artistëve në Prishtinë. [1]


1989[redakto]

 • - Ekspozita e pavarur në Galerinë KO në Grozhnjan, Kroaci.[1]


1991[redakto]

 • - Ekspozita e pavarur në Institutin Albanologjik në Prishtinë.[1]
 • - Ekspozita e pavarur në Galerinë KO në Grozhnjan, Kroaci.[1]

1992[redakto]

 • 1992-1995 - Hap disa ekspozita të pavarura në kafe-galeritë e Prishtinës, Pejës dhe Prizrenit.[1]


1993[redakto]

 • - Ekspozita e pavarur në Qendrën Ndërkombëtare të Kulturës në Tiranë në kuadër të Ditëve të Kulturës Shqiptare të Kosovës.[1]


1994[redakto]

 • - Zgjidhet anëtar me korrespondencë i Akademisë së Shkencave dhe Arteve të Kosovës.[1]


1995[redakto]

 • - Shpall Galeri të Hapur atelenë e tij në fshatin Çagllavicë të Prishtinës. [1]


1996[redakto]

 • - Zgjidhet anëtar i rregullt i Akademisë së Shkencave dhe Arteve të Kosovës. [1]


1997[redakto]

 • - Ekspozita e pavarur në galerinë "Dodona, në Prishtinë,[1]
 • - Ekspozita e pavarur tematike e portreteve në restoranin "Hani i 2 Robertëve"[1]

 1. 1,00 1,01 1,02 1,03 1,04 1,05 1,06 1,07 1,08 1,09 1,10 1,11 1,12 1,13 1,14 1,15 1,16 1,17 1,18 1,19 1,20 1,21 1,22 1,23 1,24 1,25 1,26 1,27 1,28 1,29 1,30 1,31 cavdarbasha.org