Vitviteja/Adolf Hitleri/Bashkëluftëtarët për Hitlerin

Nga Wikibooks

Hans Mend - bashkëluftëtar i Adolf Hitlerit në regjimentin List.


Ishte ulur në një qoshe të vendstrehimit, kishte të shtrirë kokën në duar të tij dhe mërmurote Befas u hodhë, nxitonte i nervozuar përqark dhe thoshte, edhe përkundër topave tanë të mëdha na duhet të mbetet fitorja e huqur, sepse armiku ynë i padukshëm është rrezik shumë më i madhë se çdo artileri e armikut. Rrinte i ulur, me helmë të çelikt mbi kokë, ashtu i humbur në mendime në qoshe, dhe asnjërit nga ne nuk i shkonte për dore që ta nxirrte nga ajo mos pjesëmarrje e tij.[1]


  1. Olden s. 70/71