Vitviteja/Adolf Hitleri/8 nëntor 1935 Minhen

Nga Wikibooks

Adolfi mban një fjalim në Minhenë ku për "çudin" e nacionalizmit ndër tjera thotë:


Nëse ne sot, lundrojmë në kujtes, vit pas viti atëher do të godasim në diçka të mrekullueshme... botës pasuese do t'i duket si një përrall. Një popull thyhet, dhe pastaj ngrihet një tubë e vogël e njerzëve pa namë dhe nisë një tren të mrekullueshëm, që me fanatizëm merr nxitimin dhe me po atë fanatizëm vazhdonë vijimin.84