Vitviteja/Adolf Hitleri/27 janar 1932 Dyseldorf

Nga Wikibooks

Adolfi mbanë në fjalim pranë klubit të industrialistave në Dysedorf, ku ndër të tjera fletë për vitet e angazhimit të krijimit të lëvizjes :


Shikimi im shkon prapa në kohën kur unë me gjashtë burra tjerë të panjohur themeuam këtë shoqëri dhe para njëbëdhjetë, dymbëdhjetë, trimbëdhjetë, katëmbëdhjetë, njëet, tridhjetë, pesëdhjetë njerëzve folem. Kur kujtohem se pas një viti, katërqid e gjashtëdhjetë anëtarë kishim bërë për shoqërin, atëherë më duhet të pranojë se çka është krijuar sot, lëvizjen tonë do ta vërshojnë miliona njerzë, diçka e ngjajshme në historin e Gjermanisë nuk ka ndodhur. Partit e sheherëlive janë munduar për më se 70 vite. Ku mbet organizimi i tyre i bërë brenda 70 viteve, shiko çka arritem për më pakë se 12 vite.83