Vitviteja/Adolf Hitleri/18 shtator 1922 Cirkus Krone

Nga Wikibooks

Ne kërkojmë të shpërlahemi me vagabondët e nëtorit të vitit 1918-ës. Nuk bon, që dy milion gjerman me dekë për badihava e pakë masanej, miqësisht mu ulë bashkë me një sofër me tradhëtarët. Jo, ne nuk mund të falim, por kërkojmë - Dënimin! Çnderimit nacional duhet të merr fund! Tradhëtarët e vatanit dhe denoncuesit duhet të varren!97

ndërsa në nëntor:

Marksistët menonin: Ha, nuk don me konë vëllau im, e po atëherë po ta thej pacërrken. Motoja jonë është: Ha, nuk don me konë gjerman, e po atëherë po ta thej pacërrken. Sepse ne e dimë, pa një luftë s'do t'kemi sukses. Ne duhet të luftojmë me ide, e po nëse duhet edhe me grushta98