Vitviteja/Adolf Hitleri/10 maj 1933 Berlin

Nga Wikibooks

10 maj 1933 Berlin, Kongresi i puntorëve, Adolfi ndër të tjera thotë:


Por është ashtu që në udhën e veçant që pata në jetën time pata fatin që të njohë dhe kuptoj qënien dhe gjithësin e jetës së fiseve gjermane, jo pse unë pata mundësi të e vëzhgoja këtë jetë nga lartë, por sepse mu në të isha, sepse fati e deshi që për një kohë t'më hedhë te poshtë në këtë brezë të gjërë të masës, unë vetë kafshatën e gojës e kam fituar i shtrirë për toke, dhe sepse për vite të tëra isha në këtë masë të gjërë si ushtarë i thjeshtë e i zakonshëm gjerman.