Suretu El Adijatë

Nga Wikibooks

Me emrin e All-llahut, Mëshiruesit, Mëshirëbërësit!

1. Pasha vrapuesit e shpejtë (kuajt) që hingëllojnë!

2. E që me thundrat e tyre nxjerrin xixëllima zjarri nga gurët,

3. Dhe të cilët vërsulen herët në agim.

4. E me të (vërsulje) atëherë çojnë pluhur.

5. Dhe ashtu hidhen në mesin e grumbullit (të armikut).

6. Vërtet, njeriu është përbuzës ndaj Zotit të vet.

7. Edhe vetë është dëshmues i asaj (përbuzje).

8. Dhe ai është që shumë e do pasurinë.

9. A nuk e di ai se kur të nxirret çka ëstë në varreza?

10. Dhe të tubohet (të dalë në shesh) ajo që ishte në gjoksa.

11. E atë ditë, pa dyshim Zoti i tyre është i njohur për punën e tyre.