Jump to content

Suretu Ed Duha

Nga Wikibooks

Me emrin e All-llahut, Mëshiruesit, Mëshirëbërësit!

1. Pasha paraditën!

2. Pasha natën kur shtrinë errësirën!

3. Zoti yt nuk të ka lënë, as nuk të ka përbuzur.

4. Dhe se bota e ardhshme është shumë më e mirë për ty se e para.

5. E Zoti yt do të jepë ty, e ti do të kënaqesh.

6. A nuk të gjeti ty jetim, e Ai të bëri vend (të dha përkrahje).

7. Dhe të gjeti të paudhëzuar e Ai të udhëzojë.

8. dhe të gjeti të varfër, e Ai të begatoi.

9. Pra, mos e përul jetimin!

10. As lypësin mos e përzë!

11. E me të mirat që të dha Zoti yt, trego (udhëzo njerëz)!