Suretu Ali Imran/191

Nga Wikibooks

Suretu Ali Imran, Ajeti 191 ose Kur'an 3:191[redakto]

Origjinal: الَّذِينَ يَذْكُرُونَ اللّهَ قِيَامًا وَقُعُودًا وَعَلَىَ جُنُوبِهِمْ وَيَتَفَكَّرُونَ فِي خَلْقِ السَّمَاوَاتِ وَالأَرْضِ رَبَّنَا مَا خَلَقْتَ هَذا بَاطِلاً سُبْحَانَكَ فَقِنَا عَذَابَ النَّارِ [1]
Shqip: Për ata që All-llahun e përmendin me përkujtim kur janë në këmbë, kur janë ulur, kur janë të shtrirë dhe thellohen në mendimie rreth krijimit të qiejve e të tokës (duke thënë)::Zoti ynë, këtë nuk e krijove kot, i lartësuar qofsh, ruanaprej dënimit të zjarrit!
Komentim: kjo sure ,ne vehte permban domethenjen dhe harmonin e egzistences,e vazhdimit te sojit dhe rraces njerzore,eshte mahnitese e gjith kjo mas dhe materje universale,raportet planetare,dhe me tej harmonia nder galaktikave,si eshte e mundur kjo harmoni miliona vite me pare dhe aktualisht te mbahet ne ket gjendje ,perpos me ndihmen dhe urdherin e Allahut , a mund fuqi apo ndikim i cilesdo forc tjeter te mbaj ket harmoni dhe saktesi nderplanetare dhe ndergalaktikore.

jan padyshim fakte te mjaftueshme ,per emrin e madheruar dhe fuqi plot mbi gjithqka,meshiruesin dhe krijuesin ,shum te vogel konsideroj te jap koment dhe te beje analiza kesaj dhe cilesdo sure,ajeti kuranor dhe Kuranit ne pergjithesi. nga ana tjeter ,kush jan ose duhet te jen ,faktoret ne shoqerit ,civilizimet dhe kulturat te cilat duhet patjeter te i ken njohurit e domosdoshme per te zbatuar ne menyr me te thjesht urdherat dhe udhezimet e Allahut ne mjedise jetsore te kesaj TOKE,njeres qeliz nga bilion dhe pafund pjeseza tjera te ketij PAFUNDI,sepse ajo qfar na rrethon eshte Pafundesia ,prandaj kush ne jemi ,pse ne jemi ,nga ne shkojm,ku do te arrijme????? keto dhe shum peytje te tjera njeriu i zokont mund dhe duhet te i parshtroj vehtes,. qfar duhet te i parshtroj vehtes nje pergjegjes i nje komuniteti??,qfar duhet te i parashtroj vehtes nje burrshteti,po nje fuqi rajonale,po ai ose ato ne nivel Global (vetem per TOKEN_) ,po me tutje ,harmonin ne Galaktiken ton e cila njihet si sistem djellor,po ku jan tjerat galaktika me miliona vite drite larg kesaj galaktike ,ku ne kemi fatin te jemi te vetdijshem dhe te ndjeshem?? kush pra mund te jet ai i cili dikton dhe udheheq me te parafolurat,perveq Allahut ,krijues dhe drejtues ,dhe se fundi gjykues.a mund forc tjeter te mbaje dhe udheheq,dhe se fundi gjykoj me te drejt per gjith ket hapsire te pafund,? pergjigja logjikisht vie dhe behet edhe me e kapshme dhe logjike ,nuk ka tjeter perveq nejrit dhe te vetmit krijues,Allahut zotit te gjithesis dhe te pazavendesueshmit,te pashoqit njerit dhe te vetmit,i madheruar qoft emri i tij,i derguari i tij Muhamed,shoqeruesit e tij,e gjith bota e gjall dhe e vdekur. rrespekt ei perhershem dhe dashuri e pafund qoft mbi te . amin

Lidhje:
Referenca: