Muzika/Këngëtarë/300

Nga Wikibooks
Jump to navigation Jump to search

Vini Re! Jeni duke lexuar pjesë në punim e sipër. Por mendojmë se ja vlenë të lexohen nga të interesuarit. Për bashkpunim shiko Wikibooks:Kuvendi


Dhimitër Varfi[1]
(Himarë 1930))
NË ENCIKLOPEDI


Këngëtar i shquar popullor i këngëve polifonike në rolin e “Marrësit” të saj. Dhimitër Varfi renditet dhe vlerësohet si ndër këngëtarët më të shquar të iso-polifonisë së Bregut të gjysmës së dytë të shek. XX. Një ndër këngët e arta të repertorit të tij është kënga “Vajzë e valëve”. Grupi I tij polifonik përbëheh dhe nga Spiro Dhimaleksi (1935)-kthyes, Llambro Kiço (1935)-hedhës si dhe iso nga Leko Leka (1927) etj.


  1. Enciklopedia e muzikës popullore shqiptare