Muzika/Këngëtarë/260

Nga Wikibooks
Jump to navigation Jump to search

Vini Re! Jeni duke lexuar pjesë në punim e sipër. Por mendojmë se ja vlenë të lexohen nga të interesuarit. Për bashkpunim shiko Wikibooks:Kuvendi


Fatime Sokoli[1]
(Tropojë 1940 † Bajram Curri 1989)
NË ENCIKLOPEDI


“Artiste e Merituar”, rapsode e shquar në interpretimet me çifteli të folklorit muzikor të rrethit të Tropojës. Merr pjesë që fëmijë në grupet folklorike të rrethit. Aktivizohet si këngëtare në aktivitetet lokale dhe përfaqëson Tropojën edhe në Festivalet Folklorike Kombëtare. Ka lënë një sërë krijimesh dhe interpretimesh shumë origjinale, si në të kënduar ashtu edhe në interpretimin në instrumentin e çiftelisë. Regjistrimet e saj muzikore gjenden pranë Radio-Televizionit Shqiptar. U nda nga jeta nga një sëmundje e rëndë.


  1. Enciklopedia e muzikës popullore shqiptare