Metalet-bronzi-bakri -alumini

Nga Wikibooks
Jump to navigation Jump to search

Toka si burim natyror i perzierjes se metaleve[redakto]

    -Shkaqet netyrore sic jane:vullkanet,termetet,rryma me ere.jane shkaqe te perzierjes se metaleve nentokesore.
  Metalet qe nuk mund te shndrrohen ne metale me te thjeshta quhen elemente.Disa nga elementet jane :bakri,alumini,plumbi etj.
  Keto metale quhen xehe.Vendi ku nxirren ato quhen xeherore,kurse personi qe i nxjerr ato quhet xehetare.
       -Hekuri eshte nje metal shume i perdorueshem ne ditet e sotme.Nese e lem te qendroj nje kohe te gjate ne vende te lageshta ai do te ndryshket prandaj duhet ta ruajme dhe ta lyejme me ngjyre .Me hekur ndertohen shume gjera siq jane:Makinat e punes,thikat,zbukurime te ndryshme etj.