Luli i madhëzë/Luli dhe mësuesit/1

Nga Wikibooks

Kryekapitulli
faqe
- 1 -

2 >

Matematikë për çefë, qashtu[redakto]

Mësuesja: Luli na folë diçka për vektorët!
Luli: Vektorët, ëh, vektorët janë ... Në natyr ka disa lloje të vektorëve.
Mësuesja: Ëh! Cilët janë "ata vektorë në natyrë" ?
Luli: Valla, mësuese, une nuk e kam adet me mësu përmansh. A ti japi disa shembuj?
Mësuesja: Urdhëro! Oqean! Urdhëro!
Luli: Për vektorët nuk di kurrgjo, veq si i vogël e di që nona i thojke motres msheli vektë. Maje në mend mësues ky lloj i vektorëve quhet komë.
Mësuseja: Urtë mër hor! Çka është numri imagjinar i?
Luli: Ëh! Po mësuese, mos më shti me fol fjalë të dyta.
Mësuesja: Fol!
Luli: Po mësuses unë nuk e di, se nuk jamë femën. Kur s'kom mujt me e provu.
Mësuesja: Çka nuk ke mundur të provosh!
Luli: Po mësuese vektorin imagjinar. - Luli filloj të i fëshijë lotët - Po, une mësuese nuk jamë ... asi çfare po menon ti.
Mësuesja: Shka je ka fol mër?
Luli: Po mësuese hapi vegtë e mësheli sytë, edhe masanej e shehë vektorin "i", ai të shtin edhe mi mbledhë vektortë masanej.
Mësuesja: Ulu mër mangup, mër idioti i fëlliqt.
Luli: Të faleminderit, i-di-o-ti sa vështirë e kamë pasë të shkruaj këto radhë.

Po bërtet[redakto]

Mësuesja: Luli, na trago çka do të thotë pubertet.
Luli (buzagaz): Po mësuesë, është fazë e zhvillimit të njeriut.
Mësuesja: Mirë, shumë bukur Luli. Po na trego çka ndodhë në këtë fazë.
Luli: Paj, mësuese ... mos më shti me folë.
Mësuesja: Luli, je pranë trasës së zezë. Kush del aty del për të folur.
Luli (i djersitur): Po mësuse çikave ju dalin mollat, djemt munohen mi vjelë.
Mësuesja: Luli!!! Të lutem ke kujdes në zgjedhjen e fjalëve.
Luli: Do përpiqem mësuese.
Mësuesja: Fol Luli, shokët po presin. Në cilën moshë fillon kjo fazë tek njeriu.
Luli (buzagaz): Unë nuk di, veqë e di që sa herë kur po kthena prej shkollës, po ma bonë baba çka po bërtet, a pe ndinë që tu ka bo zoni si magar.

Luli dhe mësuesja evropiane[redakto]

Mësuesja: Luli na përshkruaj të lutem një Vampir.
Luli: Nuk e di mësuese, pridit më kanë ndalu të shikoj TV/ Veq e di që gjyshja na kallxojke përralla.
Mësuesja: Po tregona prallën.
Luli:(duke përshpëritë) Mësuese lugat ka në të gjitha anët, e nuk bonë me za të lartë me folë, psss.
Mësuesja: Ore, Luli na përshkruja vampirin.
Luli: Ore mësuese, lem rahat mes mu qo lugat tashti këtu, se e thirri dhampirin e të ha.

Luli i mallënxhyer[redakto]

Mësuesja: Luli na thuaj një dua.
Luli: Jo mësuese, jo, jeta ime është e shkurtë, dhe të themë të vërtetn nuk e di se çka kuptohet lutje apo diçka tjeter.
Mësuesja: Çka di tjeter rreth dauve
Luli (duke nxituar CD-në e gërvishtur në kokë): Kënoja çatij një dua peget mësuese që kur dikush ta tepron duhet të i lutesh në emër të Zotit që të le në qetësi. Po si është puna disa edhe e kuptonin dajakun.
Mësuesja: Po tjeter gjë dinë për duatë
Luli: Duke luajtur vetë kamë thënë "Dua ta di", dhe tani duke lexu këtu, e kuptova se edhe në cilin vend shkëndia e xixës së mësimit pa dashje ka filluar.
Mësuesja: Luli e di që fletë ti, je duke folur për fillet e shkollimin masiv.
Luli: E di mësuese se që flasë, Padua/

Letërsia[redakto]

Mësuesja: Luli, çka është "Letërsia"
Luli: Nuk e di çfarë kuptimi ka ajo në botën e tërsisë unë e kamë lënë ashtu si është.
Mësuesi: Por si o Luli, nuk lexon ti asnjë roman, asgjë.
Luli: Po si jo ore mësuese, po nuk i lexoj nga letra por nga e vërteta.
Mësuesja: Po cila është ajo e "vërteta"?
Luli: Kjo që po bëjë tani, ti më ngushton me këto pyetje unë çlirohem nga tërsia e pytejeve tua.
Mësuesi: Po që flet ore Luli?
Luli: Pa shiko këtë, vetëm sa e nxitë urrejtjen.
Mësuesja: Ç'ka aty që nxitë urrejtjen?
Luli: Pa shikoni fotografin, ajo fletë për tërsinë e nxitjeve nga e cila duhet të çlirohet shqiptari i zhdukur. Indianët Esat Ahmeti, Aida Cama nuk ndien dhimbje edhe për të zhdukurit e popullit të tyre.

Gjiniklologjia e Lulit[redakto]

Mësusja: Luli na fol diçka për Gjinekologjinë?
Luli: Gjini--ko-ko--lugjina?
Mësusja: Luli Gjinekologjia, thuhet.
Luli: Gjinia është shkenca e cila merret me të nxhehnet sa herë mama jeme shkon te nona vetë.
Mësusja: Po si o Luli?
Luli: Jo, jo mësuse ajo është lëndë më e gjër, a ke ndëgju kongen e atij pashës që i bjenë Radikës, dibrant janë shku në gjini të gjoricës.
Mësusja: O Luli, të lutem na folë për Gjinekologjinë!
Luli: Gjinikologjia ka qenë shkencë e gjërë dhe për këtë është ndarë në degë.
Mësusja: Luli, Gjinekologjia!!!
Luli: Gjinikologjia është zanatë që kryejnë rrobaqepsat.
Mësusja: Po kjo? Nga të erdhë!
Luli: Po ajo qura që e kena kojshi, dje i tha mames se ka me dalë shoping për bebën e duhet me shku te gjinikologu me ja marrë masat.

Luli dhe puna e bariut[redakto]

 • Mësuesja: Luli na trego si i fton bariu viçat
 • Luli: Mësusese nëse jamë i vobektë nuk d.m.th që jamë katundarë.
 • Mësuesja : Luli, të lutem, shkrimtari i Rilindjes të ka sjellë në jetë, mos harro.
 • Luli: Ani, mësuese a bonë me vetë baben se ai lexon gazeta.
 • Mësuesja : Po ç'punë kanë gazetat me barinjët?
 • Luli : Po, mësuese unë nuk di vetem e di që qysh ke baba tu e lexu gazeten veq ka piskat, I ri, nejë, pa punë, s'ka pasë shka me bo edhe i paska thirë viqat.
 • Mësuesja : Po ç'fletë ore Luli, të kanë lënë mendët.
 • Luli : Jo mësuese, qe ku e kamë gazeten, këçyrja shtagen vetë.
 • Mësuesja : Luli të lutem mos u tall me të drejtat fetare të njerzëve.
 • Luli : Pse mësuese mos po ja tremi viçat a?
 • Mësuseja : Mjaft, mor kupuk!!!
 • Luli : N'kofsha unë kupuk ti je mangupe.

Luli dhe molla e ndaluar[redakto]

Mësuesja: Luli na fol diçka mbi mollen e ndaluar.
Luli : Jo mësuese, për mu ka kalu ajo kohë, vete naj Lulë tjeter.
Mësuseja: Po si o Luli, ka mbaruar.
Luli: Po mësuese, rrisha para saj edhe mendojsha.
Nësuesja: Ç'ka mendojshe?
Luli: Paj, mi honger nuk guxojsha, e çashtu tu mendu e tu mendu mu thanë buztë.
Mësuesja: Ani çka bone?
Luli: E morra një shkopë edhe ja ngula e ja thithësha longin.

Gjynahat e kohës tonë[redakto]

Mësuesja: Luli, na numro institucionet kulturore të një shteti!
Luli: Ai mësuese, ato janë institucione të gjynahave!
Mësuesja: Si the "të gjynahave"?
Luli: Po mësuese, sa herë dalin nëpër gazeta e televizora qita t'kulturës, baba veq kesh e thotë "qëre gjynahat", po mendojin që në duar të tyre ka mbetë kultura shqiptare.
Mësuesja: Luli, të lutem ke kujdes, ata janë ajka e kombit.
Luli: Ajka a kajmaki unë nuk e di, vetem shkojin tu e shajt shtetit thotë baba, edhe bohet me ta nervozë që pisket a tish konë Enveri gjallë me ti shti nëpër burgje.
Mësuesja: Po si o Luli duke e shajtë shtetit. Kush, kush nga të kulturës e shau shtetin.
Luli: Shka hamomin mër di gjo une, vetem baba thotë që s'po ju vjenë marre me lypë pare, kur njerzit nuk kanë bukë me mbushë barkun. Jo ky shtet i ndanë miliona për kultur jo ky shtet kështu e na hala nuk jena konsolidu si shtet, kurrnjonit nuk po i bije ndërmend me folë realitetin që ato shtete së pari e kanë rregullu rrjetin social e na nuk kina fare.
Mësuesja: Mirë, mirë ulu Luli.
Luli: Jo, nuk po ulna mësuese, se këta janë më të këqij se politikant e delet e kuvendit. Shkojin e shtyhen me politikan për copen e mishit, nuk shtyhen për kulturën. Tishin shty për kulturen populli i kish ndihmu. Njëra dorë lanë tjetren. Po muta këta e muta ata, nuk është duke u ditë kush është i artit e kush është i politikës, po një gjë po dihet teton hajna.

Kryekapitulli
faqe
- 1 -

2 >