Hipi Zhdripi i Gjuhës/Vargje popullore

Nga Wikibooks
Jump to navigation Jump to search

Vargje popullore të mbledhura në internet.

Në ora pes' e pesdhjetë[1][redakto]

NE ORA 5 50 ME THE LAMTUMIR ,
LAMTUMIR PER JET,
PËRSE NUK E DI POR DESHIROJ TA DI,
MOS NË ZEMRËN TËNDE,
KA ZËNË VEND TJETËR DASHURI,

E PREJ ASAJ DITE FAQET E MIJA ME LOT,
TË MALLKOJ ,TY O IDIJOT,
KU E LE PREMTIMIN,
O DJAL QË MA DHE,
JE DUKE E SHKEL, 
AS PAK S'PO E SHEHË,
SE ME DO VEQ MUA,
NË DASHURI U BETOVE,
QË I DO TJERAT KURR S'MË TREGOVE,
ZOTI TË DENOFTË ,
QË MË LE TË VETMUAR ,
POR MUA EDHE MË SHUMË ,
NJERIUT TË PA BESË
QË I'KAM BESUAR
---- 
Nga bleona

Stacioni i dashurisë[1][redakto]

Sod këtë ditë 
me zemer të uroj 
shendet e lumturi 
çdo ditë të uroj drita allahut
rrugën na ndriqoftë 
gjeneti stacioni i fundit 
për ne qoftë.

Të kisha një thikë
zemren me captue 
në vend të gjakut 
rrjedhë fjala të
duaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Ndoshta s'jam e bukur 
Ndoshta s'jam simpatike 
Por mjafton që e kam 
Zemrën besnike

Mos e rritë mendjen 
Se kërkushi nuk je 
Fundi fundit 
Për mua zero je.
-----
nga ilirja

Nërvorre[redakto]

Hej bjondin e muhalles Qylit
Qe po lozë te tyrbja e Babës Shpëtimit
Jam gecan përtej gecani
Te kroni panxhalles po t'presë
Dorën çelibar ta prekë
Bashkë me ty Nërvorre me u tretë
Mos ke frikë nga djemt n'breg
Vorrin trekandsh, katerkandësh
Vetë kena me zgjedhë

Ah mor Prishtinali, mor djali i ri
Kjo natë koka konë për mu e për ty
Lumë na të dy. 

Jam gecan, gecan dem baba demë
Pisha te Xhoka po më pëlqenë
Nga gjumi ka me u zgju 
Me zili ka me na shiku 
Terri nuk ka me i pengu
Lisat kanë me na xhelozu
Bari ka me u trazu
Pisha dyllin ka me lëshu
Zjarrin e kësaj nate s'kena me harru.

Ah mor Prishtinali, mor djali i ri
Kjo natë koka konë për mu e për ty
Lumë na të dy.

  1. 1,0 1,1 Tetovari dk