Jump to content

Gjuha shqipe

Nga Wikibooks

"Gjuha Shqipe"

 Posi kanga e zogut t'vers 

Qe vallzon' n'blerim' t'prillit Posi amblli e flladit' t'eres Qe lmon t'gjijt e trandofillit

 Posi vala e bregut' t'detit 

Posi gjama e rrfes' zgjetare Posi ushtima e njij termeti Njashtu ash gjuha jon shqiptare

 Pra mallkue njai bir shqiptari 

Qe ket' gjuh' t'perenis' Trashgim qe na la i pari Trashgim' s'j'a len' njai' fmis'

 Dhe atij j'u thaft' goja 

Qe e perbuz' ket' gjuh' hyjnore E qe n'gjuh t'huj' kur s'ash nevoja Flet e t'veten len mas' dore

 Neper gjuh' shqipe bota mbar' 

Ka me u njoft se c'fis ju jini Ka me ju njoft' ju per shqiptar' Trima n'za sikurse jini

 Naj' e doni fisin

Mali , bregu e malsia Prej nje goje sot brohorisin Me gjuh t'veten : "RROFT SHQIPNIA"