Dua të di/Energjia alternative

Nga Wikibooks
Jump to navigation Jump to search

Energjia alternative nënkuptohet si zavendësim i burimit të energjisë, për pamvarësi nga benzina (dhe prodhimet tjera të këtij derivati), të cilat janë burime kryesorë të transportimit deri në fillim të shekullit 21 duke përfshi automjete me transporte publike, aeroplana, anije, etj.

Ni nga energjitë alternative që ka rol të madh në ardhmërinë tonë dhe të gjeneratave të ardhme është hidrogjeni, i cili me lehtësi mund të prodhohet nga çdo kush edhe në shtëpi, edhe në çdo automjet.