Diskutim:Vitviteja/Adolf Hitleri

Page contents not supported in other languages.
Nga Wikibooks

Të dhënat janë nxierrur kryesisht nga libri i përkthyer gjermanisht. Si do që të jetë libri HITLER, Biographie 1889-1945 Alan Bullock, përkthim gjermanisht i titullit origjinal Hitler: A Study in Tyranny. ISBN 3-8289-0378-9 edhe pse në anglisht në titull ka fjalen Studim, libri në fjalë në versionin gjermanisht nuk i ngjanë një studimi por një libri propagadues së paku deri në faqet e 30 të librit. Shihet hashiqare që në fillim të librit autori bënë një gabim, së paku shikuar nga mentaliteti i shëndosht i kohës sonë, kur edhe pa lindur Adolfi, autori e paraqet tiranin duke ja qitur poshtë e ma poshtë familjen e tij. Kështu që, së paku për mu është vështirë të kuptohet se "ku" lindi tirani. Sipas autorit tirani ka lindur ende pa lindur trupi i tij.--Kurreshtja 28 Maj 2009 23:14 (UTC)

Ndodhë që jamë gabim, por për mu familja është e shenjtë dhe në qoftë ajo familje e tiranit.--Kurreshtja 28 Maj 2009 23:16 (UTC)