Diskutim:Hipi Zhdripi i Përrallave/31

Nga Wikibooks
Jump to navigation Jump to search

Pika, Nano, Pikon, Thëmi i Imi je përgjithmonë. Edhe ata e ato që të nonës nuk jonë, për ty e për hatër tonin nona i donë e nuk i lëshon se pika-pika pikon edhe natoanë për gjithmonë se gjyshja kto i ka thonë, kështu tha nona mrom qi beson se pika jote është në jon. Kur ata e ato thanë nonë, pika njërit tha: na imi, merre këtë pikë dritë e qohu në komë përgjithmon. Ata ikën mrom duke thonë ho ti, kur të fletë ndihma jonë ka me konë e, Ati ja la atine mrom.

Kështu në botë dulë fjala e re, lanet t'koft përgjithmonë, moska përgjithmonë. Trania filloj, e ai, pika e njerit tha rri ashtu si je dhe na i imi, merre trin'trin e çohu n'komë. Gërguri gurin e bëri gur-gur dhe e la një gur sa për një flamurë. Kta e merr vesh vetem nkoft se je bektesh thojshin n'Gjakovë tyneherë.

Kur ti ndalet shpejtësia pikave t'natës bohet dishka. Njeri që ka sy munet mi pa.