Jump to content

Copëza historie nga lufta e Kosovës/Parathënie

Nga Wikibooks
Copëza historie apo titulli i plote Copëza historie nga lufta e Kosovës eshte nje permbledhje e ngjarjeve te verteta te cilat kane ndodhur gjate luftes se zhvilluar ne Kosove me 1999 dhe ngjarjeve tjera para luftes por qe ne popull merret si pjese e kesaj periudhe (1981-1999).

Secili banore i Kosoves qe ka qene paksa aktive apo qe ka levizur ne rruge gjate kesaj periudhe ka pasur ndonje ndodhi. Disa jane interesante, disa tragjike e ndodhe qe ndonjera nga to te jete edhe per te qeshur edhe tragjike. Ky ishte realiteti. Ne momentet me kritike ndodhin edhe gjera jashte kufinjeve te jetes ne paqe.

Copëza historie eshte permbledhje e ketyre deshmive te paraqitura nga perdoruesit e Enciklopedise se Lire Wikipedia. Por edhe ju mund te tregoni ndodhin e juaj, nese mendoni apo doni ta ndani me te tjeret. Nderhyrja ne tregimet e mbyllura nuk eshte e lejuar.

Historia ime, historia jote, historia e ati dhe asaj eshte historia jone. Kjo historia jone nga historianet edhe me te mire kurr nuk do te mund te paraqitet a pershkruhet me mire se nga ne.

Ideja e krijimit te ketij kendi vije nga redaktori i Enciklopedes Koderguri