Jump to content

Aktrimi/Oda/Tre gjermanët e trashë

Nga Wikibooks
< Aktrimi‎ | Oda
Tre gjermanët e trashë - 2004 - 2005

Shkruar nga: Lirak Çelaj


Teksti, regjia dhe loja: Lirak Çelaj, Kushtrim Sheremeti, Adrian Morina, Teutë Krasniqi (Flutura Zeneli), Fatmir Spahiu (Fisnik Ademi), Naser Rafuna, Florent Mehmeti dhe Arta Selimi. Dramaturge: Doruntinë Basha,
Kostumet: Anita Baraku
Muzika: Artan Bakija.
Skenografia: Petrit Bakalli

“Tre gjermanët e trashë” – është një komedi e cila është punuar me sistemin e laboratorit dhe punës së përbashkët mes dramaturgut dhe aktorëve. Një grup aktorësh, më i vogël fillimisht i cili më vonë u zgjerua, filloi të jap ide dramaturges e cila pastaj i shndërronte në dialog. E arritur pra e këtij projekti është “shkrimi i ri” ose origjinal i cili është në krizë në Kosovë por edhe në trevat tjera ku shkruhet shqip. E arritur tjetër e këtij projekti është shikueshmëria e madhe si dhe lëvizja e trupës me këtë shfaqje në qendrat tjera brenda dhe jashtë Kosovës.Tre gjermanët e trashë II - 2010 - 2011

Shkruar nga: Lirak Çelaj


Regjia: Florent Mehmeti
Muzika: Artan Bakija
Skenografia: Petrit Bakalli
Fotot: Lulzim Bejta
Luajnë: Naser Rafuna; Adrian Morina; Kushtrim Sheremeti; Lirak Çelaj; Fisnik Ademi; Ard Islami; Arta Selimi; Florent Mehmeti;