Jump to content

Aktrimi/Oda/Grafitet

Nga Wikibooks
< Aktrimi‎ | Oda

Grafitet - 2006 Nga Mehmet Kraja


Regjia: Isa Qosja

Asistente e regjisë: Burbuqe Berisha

Skenografia: Petrit Bakalli

Muzika: Armend Xhafa

Luajnë: Luan Jaha, Lirak Çelaj, Melihate Qena, Adem Mikullovci, Emine Toska, Ylber Bardhi, Yll Çitaku, Vlora Merovci


“Grafitet”, pasqyron ndikimin që ka ndërrimi i sistemit në ngritjen dhe rënien e moralit dhe ndërgjegjes njerëzore. Projekti në fjalë në vete përmbledhë rrëfime dhe situata të luftës nga banorët e një ndërtese të cilët kanë përjetuar kaosin dhe çmendurinë e luftës. Njerëz të cilët ballafaqohen çdo ditë jo vetëm me frikën e luftës por edhe me ndërgjegjen, prejardhjet dhe biografitë e tyre në të cilat gjejnë jo vetëm të ndritshmen.