Jump to content

Aktrimi/Oda/E kaluara takon të ardhmen

Nga Wikibooks
< Aktrimi‎ | Oda

E kaluara takon të ardhmen - 2010
Seadet BeqiriAutore: Seadet Beqiri


Regjia: Burbuqe Berisha


Kostumografia: Albulena Borovci


Aktrojnë:


Arbnesha Grabovci Nixha, Anisa Ismaili, Aurita Agushi, Sheqerie Buqaj,Shengyl Ismaili, Vjosa Shala, Vjosa AbaziImplementuar nga KAAD“E kaluara takon të ardhmen”

Është një tekst origjinal qe pasqyron jetën e pasluftës se gruas kosovare . Ngjarja zhvillohet në një strehimore grash ku ato shpalosin problemet dhe sfidat e tyre jetësore. Në këtë shfaqje prezantohen shtatë karaktere ku secili nga këto i takon komuniteteve të ndryshme që jetojnë në Kosovë; katër shqiptare, një serbe, dhe dy rome. Secila nga këto gra ka rrëfimin e vet social dhe emocional dhe që të gjitha janë viktima të dhunës psikike dhe fizike.


Ato për një periudhë të gjatë jetojnë së bashku në strehimoren e qytetit, mirëpo situata fillon të tensionohet kur Edona , udhëheqësja e qendrës merr lajmin se strehimorja duhet të mbyllet.