Aktrimi/Oda/Doruntina

Nga Wikibooks
< Aktrimi‎ | Oda
Jump to navigation Jump to search

Doruntina - 2008 - 2009
Shkruar nga: Matt Opatrny & Lirak Çelaj


Regjia: Jessica Burr & Florent Mehmeti Menaxher skene: Jaimie Van Dyke Ndriçimi: Jeffrey E. Salzberg Kostumet: Anna-Alisa Belous Muzika dhe zërat: Fitues i “Obie and Drama Desk Award” Aural Fixation

Luajnë Nga Teatri Oda Ilire Vinca Çelaj, Lirak Çelaj, Nëntor Fetiu, Njomëza Ibraj Nga Blessed Unrest Zenzele Cooper, Dave Edson, Jason Griffin, Kelly Hayes, Matt Opatrny, Laura Wickens


Një martesë që e refuzon traditën, një udhëtim i pamundur mbi kalë, një vëlla që e sfidon varrin. Inspiruar nga legjenda shqiptare siç është e shkruar nga Ismail Kadare, DORUNTINA është një rrëfim mitik i dashurisë së ndaluar dhe rrezikut të Besës që nuk mund thyhet kurrë.


“Doruntina” është inventive, teatër joshës që kalon kufijtë si artistik, ashtu edhe ata shtetëror e kulturor”


~Elizabeth Bachner, offoffoff.com“Është një dritare për në kulturën për të cilën nuk dëgjojmë shpesh “


~Daniel Kelly, nytheatre.com“ ...Origjinalitet i kulluar ... befasi e këndshme"


~Pamela Newton, Time Out New York