Aktrimi/Oda/Bualli Amerikan

Nga Wikibooks
< Aktrimi‎ | Oda
Jump to navigation Jump to search

Bualli Amerikan - 2006
David Mamet


Regjisor:Florent Mehmeti


Assistant regjie: Zoga Ceta


Muzika:Ilir Bajri


Kostumet dhe Skenografia:Rudina Xhaferi


Luajnë:Lerry Corwin, Blerim Gjoci, Premtim PlakolliDonny Dubrow udhëheq një dyqan të gjërave të dorës së dytë. Kur e kupton se i ka shitur një myshteriu “monedhën” me kokë të buallit shumë më lirë sesa është vlera e saj reale, ai vendos ta vjedh atë. Ai gjithashtu kupton se për aq kohë sa e zvarrit plaçkitjen, ai mund të shkoj edhe pak më larg dhe ta eliminoj njeriun…


Shfaqja e David Mamet AMERICAN BUFFALO (Bualli Amerikan), është edhe një tregim mbi mundimet mashkullore për të qenë në “kulm”, qëllim i cili me ose pa vetëdije na përfshinë të gjithë ne. Është një shfaqje e jashtëzakonshme për tre njerëz të shtresës së ulët me vizionin e tyre për Ëndrrën Amerikane në një dyqan kaotik të gjërave të dorës së dytë në Çikago.