Ajo llamarinë s’kish shoqe në Botë!

Nga Wikibooks
Jump to navigation Jump to search

(“Skandali” i shkuljes së shqiponjës prej llamarine)


Ç’i bëre Lulashit,

o Edvin-o lule,

një shqiponjë që nguli,

vajte dhe ja shkule!


Pse e le cullak,

ti mikun e vjetër,

veç asaj shqiponje,

nuk la gjurmë tjetër!


Shqiponja e Lulit,

nuk qe dhe aq fine,

por qe e veçantë,

si prej llamarine!


Ai që e bëri,

e qau me lotë,

llamarinë e tij,

shoqe s’kish në Botë!


Një simbol shqiponjën,

e kanë shumë shtete,

por qe e Lulashit,

mrekulli më vete!


E ka Amerika,

e ka Gjermania,

e ka në flamur,

vetëm Shqipëria!


Shqiponja qëndron,

mbi shkëmbinj e gurë,

po s’ka asnjë vlerë,

kur s’është mbi flamur!


Ajo kish- thotë SHQUPI,

vlera muzeale,

po Rama nuk ndalet,

dhe prodhon skandale!


Gjithë atë shqiponjë,

vajti dhe e shkuli,

simboli i vetëm,

nga koha e Lulit!


Është e vetmja gjë,

që la nga Bashkia,

ndaj mbi opozitën,

ka pllakosur zia!


Rama na i shkuli,

atë zog krenar,

duke bërë një gjest,

anti-kombëtar!


Ndaj edhe ka plasur,

kaq keq rebelimi,

mbetën malësorët,

pa pikë referimi!


Por i themi SHQUPIT,

më mos mbajë zi,

se emri i sheshit,

s’shkulet kurrsesi!


Sheshi i Shqiponjës,

përjetë do të mbetet,

dhe kujtimi i Lulit,

s’ka shans që të tretet!


Se dikur dhe Rama,

ngriti rebelimin,

kur Saliu prishi,

aty mbikalimin!


Miliona euro,

treti ai trap,

e shqiponjë e Lulit,

do të vlejë si skrap!


A.DUKA

14 Nëntor 2018