Jump to content

Diskutim:Viviteja/Marin Barleti

Page contents not supported in other languages.
Shto një temë
Nga Wikibooks

perandoria osmane[redakto]

Geschichte des Osmanischen Reiches Von Joseph Hammer-Purgstall

titulli autori jetoi shënime
Husnul-mohaferet fi achabri Missr wel Kahiret
~
Bisedime mbi mësimet për Msirin dhe Kajron
-
Scheich Dschelaleddin Sojuti
Sheh Xheladin Sojuti
vd. më 911 isl. (1505) gjerografi, etj.
Kewkebor-raudhat
der Wandelstern des Gartens
Dyndja e Kopshtit
- - Topografi e Kajros, ujdhesës Rudha
Dschewahirul buhur we wekaiul - duhur
die Perle der Meere u. die Begebenheit der Zeiten
Xhevahirët e detit dhe koha e tanishme
-
Ibrahim Wassifschah
Ibrahim Vasifshahu
- kryesisht topografi
Tarichi Missr lil Dschelalfade Ssalih
die Geschichte Aegyptens von Ssalih
Historia e Egjiptit të Salihut, vëllaut të shkruesit të historisë Sulejmanit të Madhë
Tarichi Schami scherif
Geschichte des edlen Damaskus
Tapia e parisë së Damaskut
- - krijuar nën Sultan Sulejmanin I, përmbledhje topografisë dhe historisë së qytetit
El-berk el-moteelik fi mehasin Dschelik
Der strahlende Blitz in dem Lobe von Dschelik (der Umgebung von Damaskus)
-
Seid Mohammed Ben Seid Mustafa B. Chodawerdi B. Murad B. Ibrahim (=Ibner-Reis Damaskus) shkruar më 1171 isl. (1757)
Selimnamei Ishak Tschelebi ose Uskubi
Buch Selims vom Dichter
Ishak Tschelebi Ben Ibrahim aus Uskub
-
949 (1542) ardhja si sulltan, e Selimit I
Selimnamei Sudschudi
Buch Selims von Dichter
-
Sudschudi
-
vazhdim i librit parë

tjera[redakto]

http://miqesia.dk/Barleti-Scanderbeg.htm

http://www.letersia.fajtori.com/Letersi/E_Vjeter/Marin_Barleti/index.php

http://www.biblioteka-shkoder.org/index.php?option=com_content&task=section&id=4&Itemid=41

http://www.shkodraonline.com/barleti.html

http://www.illyrians.org/marinbarleti.html

http://www.elsie.de/pdf/articles/A1992AlbLitEnglTrans.pdf

http://www.illyriaentertainment.com/scriptwriter.pdf

http://etd.lib.ttu.edu/theses/available/etd-06302005-150040/unrestricted/thesis.pdf

http://www.infoshkodra.com/downloads/jk_46.pdf