Autorët antikë për Ilirët/2

Nga Wikibooks
Jump to navigation Jump to search

Autorët antikë për Ilirët


< 1
faqe
- 2 -

3 >


Hesiodi[1]

Erga kai hemerai[2],
poema Carmina

Është një fushë, Hellopia[3], shumë pjellore dhe me luadhe të mira
e pasur në dele dhe në qe këmbëharkur;
këtu baojnë burra me shumë kope gjedhësh
dhe një sasi e panumër fise mortarësh;
këtu, në pjesën më të fundit është ndërtuar Dodona[4];
këtë Zeusi[5] e deshti që të jetë një faltore
e vyer për njerëzit ...  1. Hesiodi NË ENCIKLOPEDI
  2. Erga kai hemerai NË ENCIKLOPEDI
  3. Hellopia NË ENCIKLOPEDI
  4. Dodona NË ENCIKLOPEDI
  5. Zeusi NË ENCIKLOPEDI


< 1
faqe
- 2 -

3 >